Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kokaru zālē uzstāsies metālvienības “Eschatos”, “Zintnieks” un “Nostra”

© Publicitātes foto

Ziemeļrīgas kultūras apvienība 9. jūlijā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē piedāvā alternatīvās mūzikas cikla “Ceļabiedri” trešo koncertu “Vasaras ceļš”.

Šoreiz “Vasaras ceļā” (un kopīgā muzikālajā ceļojumā) dosies trīs grupas - “Eschatos”, “Zintnieks” un “Nostra”. “Katra no tām ir unikāla - ikvienai mūzikas apvienībai, kas piedalās šajā ciklā, ir stāstāms savs stāsts, ejams savs ceļš. Spēcīga mūzika, mainīga noskaņa, gaismu spēles un grupu savstarpējā mijiedarbība sniegs īpašas sajūtas apmeklētājiem, kā arī bagātinās Mežaparka estrādes Kokaru zāli ar jaunu, varbūt neierastu, bet neapšaubāmi māksliniecisku skanējumu,” tā organizatori.

“Eschatos” ir melnā metāla mūzikas apvienība, kas dibināta 2012. gadā.

Ierakstījusi un izdevusi pilnmetrāžas albumus “Hierophanies” (2013) un “The Grand Noir” (2015), kā arī EP “Mære” (2017). Grupas galvenais zīmols ir vokāliste Kristiāna Kārkliņa, bet vēl šobrīd sastāvā ir Edgars Gultnieks un Mārtiņš Platais (ģitāras), Agnese Siksna (bass), Edvards Percevs (bungas) un Marko Rass (taustiņi). Grupai koncerts Kokaru zālē būs pirmā uzstāšanās pēc divu gadu pārtraukuma.

“Nostra” spēlē instrumentālu mūziku, kas lavierē starp agresiju un mieru. “Daļa grupas skaņdarbu tiek radīti, iedvesmojoties no kino, literatūras vai apkārtējās vides, bet citu darbu nozīme top skaidra tikai pēc to rašanās,” tā tiek pieteikta šī smagnējā komanda. Grupa radās 2016. gada vasarā, bet pilnus apgriezienus uzņēma, kad 2017. gadā tai pievienojās franču basģitārists Ksvajērs Landess (Xavier Landes). Grupa izdevusi divus EP un vienu pilna garuma ierakstu “Nemoralis” (2019). “Nostra” ir: Harijs Ijabs (ģitāra), Xavier Landes (bass), Einārs Kotāns (bungas).

Savukārt “Zintnieks” ir relatīvi jaunāka brigāde - tā radusies 2018. gadā, Rīgā. Mēģinājumu gaitā izkristalizējās muzikālā virzība uz “stoner”, “doom” un postmetāla pusi, bet, kad grupai pievienojās vokāliste, skanējums ieguva psihedēlisku nokrāsu. 2021 gada novembrī grupa izdeva savu pirmo albumu “No Aizkurienes”. “Mūzika atspoguļo duālismu, kas mīt katrā. Tā ir kā cīņa starp gaismu un tumsu. Cerība un nolemtība. Labais un ļaunais saplūst smagajās ģitāru partijās un gaisīgajās vokāla pasāžās, gluži kā reljefainā, psihedēliskā piedzīvojumā ar saules apmirdzētiem kalniem un ēnainām, noslēpumainām mežu ielejām,” tiek pieteikta šī komanda. “Zintnieks” ir: Elizabete Frišfelde - balss; Rihards Karņickis - ģitāra; Artūrs Remeika - ģitāra; Pūķis - bungas; Maize - bass.