Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Osokina Brīvības festivālā Ukrainai saziedots vairāk nekā 20 000 eiro

© Janis Romanovskis

Izskanējis trešais Osokina Brīvības festivāls Ukrainai, kas deviņos koncertos pulcēja gandrīz 80 latviešu, ukraiņu un igauņu mākslinieku. No koncertu biļešu ieņēmumiem un ziedojumiem savākti jau vairāk kā 20 000 eiro, kas tiks ziedoti Ukrainas cilvēku atbalstam – humānajai, medicīnas un aizsardzības palīdzībai.

Osokina Brīvības festivāla koncerti šogad notika “Hanzas peronā”, Melngalvju namā, Klavieru salonā @152, Anglikāņu baznīcā un “Ola Foundation” jaunajā kultūrtelpā Ķīpsalā.

Festivāla laikā īstenotas vairākas Ukrainas atbalsta akcijas.

Tas iniciējis daudzas jaunas ukraiņu un latviešu mākslinieku sadarbības, sniedzot iespēju ukraiņu mūziķiem un māksliniekiem turpināt darboties savā profesijā, radīt jaunas koncertprogrammas un bagātināt Latvijas kultūrtelpu. Visās festivāla koncertu programmās bija iekļauti ukraiņu komponistu skaņdarbi, dzeja un tautas mūzika. Sadarbībā ar Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederāciju “Viche” koncertu apmeklētājiem īpašos mikroautobusos bija iespēja ziedot ukraiņiem nepieciešamās lietas, kas drīzumā tiks nogādātas Ukrainā kara plosītajos reģionos. Uz festivāla koncertiem tika izsniegti vairāk kā 100 ielūgumi šobrīd Latvijā patvērumu radušajiem ukraiņiem.

Vēl līdz trešdienai, 15. jūnijam, ikvienam ir iespēja palielināt festivāla laikā iegūtos līdzekļus Ukrainas cilvēku atbalstam, ziedojot fonda Ziedot.lv mājaslapā izvietotajā kontā. Savukārt 26. jūnijā Anglikāņu baznīcā notiks īpašs Festivāla atskaņas nakts koncerts, kurā uzstāsies Igo un Katrīna Gupalo. Tajā tiks izpildītas gan dziesmas no cikla “Uguns” ar Jāņa Strazda mūziku un Igo vārdiem, gan citas kompozīcijas no Igo repertuāra, kā arī latviešu un ukraiņu tautas mūzika.