Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Bloody Heels “Rotten Romance”

© Publicitātes foto

Kamēr lielākā daļa smagās mūzikas mīļotāju stūrēja uz festivālu “Zobens un Lemess” Bauskā, galvaspilsētā palicēji varēja doties uz Latvijas 1. Rokkafejnīcu, kur ar sava jaunā albuma prezentācijas koncertu pēc vairāk kā divu gadu pauzes atgriezās “hard & heavy” komanda “Bloody Heels”.

Šo datumu (10. jūniju) viņi par sava trešā studijas lieldarba klajā nākšanas dienu bija nolikuši jau sen, tāpēc zemtekstus šādās sakritībās meklēt nav iemesla. No jaunā albuma līdz šim iznākuši trīs singli - “Dream Killers”, “The Velvet” un “Rotten Romance”.

“Rotten Romance” ir grupas trešais albums, un otrais ierakstu kompānijas “Frontiers” paspārnē, kurā 2020. gada vasarā tika izdots ripulis “Ignite The Sky”.

“Jaunais albums ir nedaudz savādāks kā iepriekšējie - tajā var vēl dzirdēt izcilo 80. gadu hārdroka ietekmi, bet tajā pašā laikā ar jaunām un modernām vēsmām un iezīmēm. Šis albums noteikti ir tumšāks nekā citi, ir likti klāt daudz jauni elementi, sākot ar gotisko roku, elektronisko “muzonu” utt. Taču tai pašā laikā tas nav pazaudējis pozitīvo rokenrola esenci,” pauž grupas vokālists Valts Bērziņš ar skatuves vārdu Vicky White.

Nedaudz no vēstures. “Bloody Heels” izveidoti 2012. gada nogalē, tās oficiālajā diskogrāfijā ir EP “Summer Nights” (2014), kā arī pilnmetrāžas albumi “Through Mystery” (2017) un “Ignite The Sky” (2020). 2019. gada nogalē grupa parakstīja līgumu ar smagā roka ierakstu kompāniju “Frontiers Music SRL”. Grupa ir tūrējusi un sniegusi koncertus lielā daļā Eiropas, tostarp Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Vācijā, Slovākijā, Čehijā, Polijā, Nīderlandē, Beļģijā u.c.

PAR. Kvalitatīvs augstas raudzes “hard & heavy” ar šādam stilam perfekti piemēroto Vicky White vokālu un teicamo ģitāristu darbu trumpī. Jau albuma ievadošais gabals “Dream Killers” apliecina, ka kompromisu te nebūs, un šādā garā “Bloody Heels” turpina arī praktiski visa albuma garumā - kārtīgs, īsts roks. Labākā dziesma - teicamā “Hour Of Sinner”, bet vēl varētu izcelt “Burning Bridges”, “Mirror Mirror” un jau pieminēto “Dream Killers”. Šiem vīriem ir potenciāls.

PRET. Kaut kā “Bloody Heels” visu laiku pietrūkst. Arī pirms diviem gadiem, kad tika izdots superīgais singls “Criminal Masterminds”, ar lielu nepacietību tika gaidīts pilnais albums, taču… Tas nebija slikts, taču arī nekas īpašs, turklāt “Bloody Heels” negatīvā nozīmē pārsteidza arī koncertos, kuros nebūt neizskatījās tik pārliecinoši, kā tas no viņiem tika gaidīts. Izskatās, ka ar jauno ripuli varētu būt līdzīgi - starp labiem skaņdarbiem ir arī vairāki neko neizsakoši gabali (“Angels Crying”, “Oblivion”). Jāpabrīnās, ka par singlu izvirzīta tāda švakdziesma kā “The Velvet”, tiesa, spriežot pēc “Spotify” datiem, tai nemaz tik slikti nesokas. Taču pats, pats galvenais ir jautājums - vai šāda veida “pūdeļroks” vispār vēl kādam šķiet saistošs?