Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mākslas centrā “Totaldobže” uzstāsies latviešu hiphopa “underground” pārstāvji

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 10. jūnijā, Mākslas centrā Totaldobže spēlēs latviešu hiphopa “undergrounds” - Nātre (Jānis Dzenuška) ar leiblu “Avangards”, kurā spēlē Bruolāns un Burlax, kā arī reperis DII (Didzis Krastiņš) un Džošs.

Savās aprindās šie vīri ir visnotaļ pazīstami. Piemēram, DII jau 1996. gadā uzsāka savu radošo darbību dažādos pagrīdes projektos, no kuriem viens bija dalība grupā “Full Clipp” - kopā ar tādiem reperiem kā Gacho, Domino un Rezidents, kuri vēlāk apvienojas ar ierakstu kompāniju “Riga Records un uzsāka turneju pa Latviju kā apvienība “Riga Rec Mic”. Viņš atzīmējās arī 2004. gadā, kas iegāja vēsturē ar leģendāro projektu “Austrumbloks”, kurā pirmo reizi apvienojās 19 latviski un krieviski runājoši hiphopa mākslinieki. 2018. gadā DII vienojās kopīgā projektā ar Dj Krii un Niklāvz, izdodot albumu “Kultūra”. 2020. gadā sadarbība ar Dj Krii turpinājās, bet kopā ar Proppa Dope tika ierakstīts albums “K Dzīve”. Pašlaik sagatavošanas stadijā ir jauns albums “Putni”, kas iznāks šovasar, un tajā iekļautā dziesmu “Līga” solās būt šīs vasaras “femme fatale Līga!” - tā tika ierakstīta kopā ar amerikāņu reperi Džošu (Joshua James Thornton), un arī to varēs dzirdēt jau minētajā koncertā Mākslas centrā “Totaldobže”.

Savukārt Nātre (Jānis Dzenuška) ir viens no apvienības “Kreisais Krasts” aizsācējiem, darbojies arī projektā “Savs i Savs”. Savas tiešās attieksmes un rīcības dēļ tiek salīdzināts ar hiphopa panku. Nātre savu muzikālo darbību sācis 2003. gadā, sadarbojoties ar tādiem zināmiem izpildītājiem kā Ozols, Kurts, Džuzepe, ansis, Afu - Ra u.c. Nātre plašākai sabiedrībai ir zināms ar tādām dziesmām kā “Pilsēta naktīs”, kura tapa sadarbībā ar Ozolu, savukārt kopā ar Skuteli ierakstīta dziesma “Bāra bērni”. Nātre šajā koncertā sola setu ar vecajām, visiem labi zināmajām Pārdaugavas balādēm, kā arī pirmatskaņojumus no 22. jūlijā gaidāmā EP. Papildus tam, uz skatuves kāps arī leibls “Avangards”, kura sastāvu papildinās Burlax un Bruolāns.