Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Aminata vienojas kopīgā dziesmā ar Būū

© AkselsShotItxAminataBuu

Aminata kopā ar dziedātāju Būū (Ilze Fārte) izdevusi vasarīgu singlu “Kur Saule”. Drīzumā gaidāms Aminatas ceturtais studijas albums, savukārt klātienē viņa būs redzama un dzirdama 4. augustā koncertā Andrejostas kvartālā.

Dziesmas “Kur Saule” autori ir Ilze Fārte jeb Būū, Mikus Frišfelds, Rūdolfs Budze (DJ Rudd) un Kristaps Ērglis, bet to producējuši Kristaps Ērglis un DJ Rudd. “Kur saule” video versiju veidojusi Madara Dzintara Pluša. Līdz ar to arī rezultāts ir tipiskāks drīzāk DJ Rudd un Būū, nekā Aminatai, taču šajā gadījums tas ir pat labi, jo viens otru papildina - Būū dejiskajiem ritmiem piestāv Aminatas perfektais vokāls.

““Kur Saule” ir pirmais vēstnesis no mana topošā solo albuma “Savvaļas pusē”, kas gaidāms jūlijā. Šajā albumā es vēlējos vairāk eksperimentēt un ļauties radošai plūsmai, tādejādi diezgan negaidīti šī dziesma izvērtusies par duetu. Sākotnēju Būū bija viena no dziesmas autoriem, bet darba procesā sapratām, ka vēlamies to arī izpildīt kopā. Ļoti priecājos par šo negaidīto pavērsienu un sadarbību, “Kur saule” būs mūsu personīgā vasaras himna, un ceru, ka par tādu kļūs arī mūsu klausītājiem,” prāto Aminata.

“Es vienmēr esmu bijusi dabas un zaļuma cilvēks. Vasarās ir lielākās iedvesmas un piedzīvojumi, un, protams, negribas to palaist vaļā. Ne reizi vēl nav bijis vēlmes atvadīties no vasaras - nez vai tas kādreiz mainīsies! Par to arī dziesma - ļoti mīļi un vienkārši,” stāsta Būū. “Vienmēr ir prieks rakstīt mūziku kopā ar citiem, tā simbioze vienatnē nav iespējama. “Bomba”, ka varējām kopā ar Aminatu radīt un iedziedāt daļu no šī gada vasaras skaņu celiņa!”