Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ukraiņu rokgrupa “Okean Elzy” sniegs labdarības koncertu Rīgā

© Publicitātes foto

Savas tūres “Help for Ukraine” ietvaros 21. augustā “Arēnā Rīga” uzstāsies slavenā ukraiņu rokgrupa “Okean Elzy”.

Visa peļņa no koncerta biļešu tirdzniecības tiks ziedota, lai palīdzētu Ukrainas bērniem, kuri cietuši karā, kā arī medicīnas iestādēm, kuras sniedz medicīnisko palīdzību karā cietušajiem Ukrainas aizstāvjiem. Turklāt mūziķi arī savu honorāru ziedo palīdzībai Ukrainai. “Mūsu tūres ietvaros mēs primāri vāksim līdzekļus palīdzībai Ukrainas bērniem, kuri cietuši kara dēļ, kā arī atgādināsim pasaulei, ka ukraiņi šodien cīnās ne tikai par savu valsti, bet arī sargā demokrātiju, brīvību un attīstību visā Eiropā un pasaulē. Mēs esam pateicīgi Latvijai, visiem latviešiem, kuri mums palīdz tagad, un arī palīdzēja jau no 2014. gadā. Paldies jums!” saka grupas līderis Svjatoslavs Vakarčuks.

Pirmais grupas “Okean Elzy” koncerts Krievijas inscenētā kara ērā notika tikai divus mēnešus pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā - 24. aprīlī vietā, kas kļuvusi par patvērumu daudziem Ukrainas iedzīvotājiem Krievijas bruņoto spēku raķešu uzlidojumu laikā - Kijivas metro.

Koncerts tika translēts tiešraidē, to skatījās cilvēki vairāk nekā 22 valstīs. Translācijas laikā tika saziedoti vairāk nekā 9 miljonu Ukrainas grivnu, kas deva iespēju iegādāties medicīnas preces un līdzekļus bērnu slimnīcām Mikolajevā un Zaporižjē. Tieši uz šīm slimnīcām tiek sūtīti ievainotie un bērni ar amputācijām, kas cietuši okupantu apšaudēs Ukrainas austrumu un dienvidu daļā.

“Okean Elzy” ir viena no populārākajām ukraiņu rokgrupām, kurai ir klausītāji visā pasaulē. Tās koncerti vienmēr ir emocionāls piedzīvojums, piepildīts ar sirsnību un mīlestību. Mūziķi ar savu sniegumu ne reizi vien ir iekarojuši klausītāju sirdis Polijā, Vācijā, Kanādā, ASV, Lielbritānijā un Austrālijā.

Grupas līderis Svjatoslavs Vakarčuks kopš Krievijas iebrukuma sākuma Ukrainā pievienojies teritoriālajai aizsardzībai Ļvovas apgabalā. Mūziķis piedalās okupēto teritoriju atgūšanā, atbalsta aizsargus un sniedz brīvprātīgu palīdzību, kā arī turpina iedvesmot karavīrus un Ukrainas tautu ar savu mūziku, uzstājoties uz ielām.