Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Laba Daba” papildina programmu ar “Kanisaifu”, Gobziņu un pankiem no “PND”  

© Publicitātes foto

No 5. līdz 7. augustam Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki” notiekošais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba” izziņojis ārvalstu viesus un papildinājis pašmāju muzikālo programmu.

Papildus jau izziņotajiem pašmāju mūziķiem, festivāla programmā iekļauta arī perkusionista Nila Īles pasaules mūzikas grupa “Kanisaifa”, vīru kopa “Vilki”, Īstbems (East Bam) jeb Roberts Gobziņš, panku banda “PND”, regeja apvienība “Riga Reggae”, mākslinieka Kristiana Brektes un viņu domu biedru grupas eksperimentālās mūzikas projekts “+K+M+B”, kā arī nozīmīgā latviešu sintīpopa grupa “LLL”, kura īpašam koncertam apvienosies tieši “Laba Daba” festivālā.

Programma vēl tiks papildināta ar koru un etno mūzikas priekšnesumiem.

Ārvalstu muzikālajā programmā būs leģendārais vācu mūziķis, dīdžejs Vestbems (Westbam), elektroniskās mūzikas māksliniece “Zavoloka” no Ukrainas, enerģiskais izraēļu duets “AGAT” un Salum Matata no Tanzānijas. Programma vēl tiks papildināta ar māksliniekiem no Ukrainas, Kanādas un Lietuvas. Kā “Laba Daba” galvenais ārvalstu viesis laikam jau jāmin vācu mūziķis Westbam, īstajā vārdā Maksimilians Lencs, kurš savas mūziķa gaitas sāka tālajā 1978. gadā dzimtajā Minsterē. Kopā ar Westbam uz skatuves kāps Īstbems (East Bam) jeb Roberts Gobziņš - ilggadējs Westbam cīņu biedrs. Abi vairākkārt uzstājušies kopā Berlīnē un citur Eiropā, turklāt East Bam piedalījies arī vairākos Westbam dziesmu ierakstos.