Agnese Rozniece ar savu “Zvaigznāju” dosies muzikāli izglītojošā tūrē pa Latviju

© Emils Melnis

Šīs nedēļas sākumā Sporta 2 kvartālā tika svinīgi atklāts projekts “Zvaigznāja kubs” - muzikāli izglītojoša programma bērniem un jauniešiem, kas šajā vasarā bez maksas norisināsies visā Latvijā. Idejas autore un realizētāja ir mūziķe Agnese Rozniece (exRakovska).

Jau piektdien, 3. jūnijā, Agneses Roznieces komanda ar savu “Zvaigznāja kubu” piestās Ogrē, 4. jūnijā viesosies Dobelē, bet 5. jūnijā - Lindenholma kvartālā Mārupē. Visu vasaru katru nedēļas nogali Agneses “Zvaigznājs” piestās kādā no pilsētām (pašlaik viņas plānos ierakstītas kopumā 22 šādas vietas), bet pasākuma noslēgums plānots 6. Oktobrī Rīgā, Baltijas biznesa tehnoloģiju izstādē un konferencē “Riga comm”.

Pasākuma “Zvaigznāja kubs” mērķis ir bērnu un jauniešu auditorijai dot ieskatu mūzikas pamatos, piedāvājot diskusijas, meistarklases un brīvo mikrofonu pašizpausmei, lai mūzikā ieinteresētu arī tos, kuriem nav specifiskas muzikālās izglītības.

Ņemot vērā to, ka jauniešu auditorijai paredzēto pasākumu skaits ir salīdzinoši mazs, “Zvaigznāja kubs” īpašu uzsvaru liek uz reģionos dzīvojošo jauniešu uzrunāšanu - ticot, ka mūzika ir universālākā no visām valodām, kas vieno visdažādākos cilvēkus. Kā īpašie viesi atsevišķos pasākumos ar savu pieredzi dalīsies reperi Ozols un ansis, kā arī dziedātājas Aminata un Patrisha. Bundzinieks Edgars Viļums pasniegs praktiskas nodarbības ritma mācībā, savukārt projekta autores Agneses Roznieces vadībā varēs spert pirmos soļus popdziesmu rakstīšanā. Tāpat plānotas arī diskusijas ar dažādu nozaru speciālistu līdzdalību par radošumu, kultūras izglītību un mūsdienu aktualitātēm.

“Darbs radošajā industrijā ir multidisciplinārs, un tas pieprasa plašu kompetenci dažādās jomās. Viens kļūs par klausītāju mīlētu skatuves mākslinieku, otrs savu radošumu realizēs, piemēram, informāciju tehnoloģiju nozarē vai arhitektūrā. Es ticu, ka Latvijas jauniešiem piemīt spējas nākotnē radīt produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, tādēļ ceru, ka “Zvaigznāja kubs” meistarklases radīs impulsus apzināties un pašiem noticēt savam radošumam,” norāda Agnese Rozniece, kas ir radošās platformas “Zvaigznājs” izveidotāja.

Ir radīta īpaša pārvietojama “Zvaigznāja kubs” skatuve, kuras iekšienē būs iekārtota ierakstu studija un izdevniecības “Zvaigzne ABC” bibliotēka, bet ārēji tas būs efektīgs vides objekts.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.