Guntars Račs un Rīgas Doma zēnu koris vienojas kopīgā dziesmā

© L.Zemdega

Dzintaru koncertzālē 12. augustā notiks mūziķa un dziesmu autora Guntara Rača autorvakars “365” - koncerta pirmajā daļā izskanēs vairākas jaunas dziesmas, kuru pamatā ir dzejoļi no populārajām Guntara grāmatām “365”, tostarp arī nupat tapusī “Maijpuķīte”.

Dziesmas “Maijpuķīte” pamatā ir 5. jūnija dzejolis no grāmatu sērijas trešās daļas. Arī dziesmas melodiju šoreiz rakstījis Guntars pats. Kora partijas aranžējis Rūdolfs Bērtiņš, ierakstā piedalījās Rīgas Doma zēnu koris ar tā vadītāju diriģentu Mārtiņu Klišānu. Ierakstu producēja Gints Stankevičs. “Dziesma ir par ticību saviem spēkiem. Par tādu ticību, kas kļūst par tavu galveno ieroci cīņā, aizstāvot savu Dzimteni. Šī ir mūsu atbalsta dziesma drosmīgajai un pašaizliedzīgajai ukraiņu tautai un tās varoņiem,” tā Guntars Račs.

Gaidāmā autorvakara “365” pirmajā daļā uzstāsies grupa “Saldās sejas” un Rīgas Doma zēnu koris, jaunas Maestro dziesmas no tikko izdotā albuma “Glezna” izpildīs Mārtiņš Kanters, piedalīsies arī Paula Saija un grupas “Saldās sejas” solisti.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.