“Radio SWH” bērnu aizsardzības dienā atdod ēteru bērniem

© Publicitātes foto

“Radio SWH” turpina savos viļņos jau tradicionāli 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, “apgriezt visu kājām gaisā un iziet no rāmjiem”, teic “Radio SWH” grupas valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics.

“Atzīmēsim kā ierasts - neierasti. Ne tikai radio darbiniekiem paaugusies jaunā paaudze, bet arī Latvija kopumā kļuvusi jaunāka. Mums pašiem 29 gadi - pats jaunības spēku plaukums,” piebilst Jānis Šipkēvics.

Neierasti pie radio pults viesosies ne tikai dažādi eksperti, kas stāstīs par bērniem un vecākiem nozīmīgām tēmām, piemēram, “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Gatis Smidrovskis no biedrības “Tēvi”, Georgs Rubenis, “Radio SWH” jaunākā raidījuma “Pietura vecākiem” vadītājs, un Ilze Šipkēvica no CSDD, bet iespēja izpausties tiks dota arī mazajiem.

“Bērnu audzināšanā un drošības veidošanā esam pieraduši domāt, ka mums, pieaugušajiem, jābūt norādošiem un pamācošiem. Bērni, tāpat kā mēs, nelabprāt seko no malas dotām norādēm. Jā, drošības ir dažādas, taču to drošības sajūtu, kādai jābūt ģimenē, veido uzticēšanās un savstarpējā sapratne. Tāpēc, iespējams, labākais, ko mēs kā pieaugušie varētu darīt bērnu aizsardzības dienā, ir atcerēties, kā tas ir - būt bērnam un sarunāties ar savu bērnu vai pusaudzi kā līdzīgs ar līdzīgu, bez norādēm un bez pamācīšanas,” norāda “Radio SWH” raidījuma “Pietura vecākiem” vadītājs Georgs Rubenis.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.