Koncertzāles “Cēsis” uzstāsies nīderlandiešu pianists Jūps Bēvings

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 4. jūnijā, Koncertzāles “Cēsis” sava jaunākā albuma popularizēšanas Eiropas tūres ietvaros viesosies Jūps Bēvings (Joep Beving) − spilgts minimālismā ieturētas laikmetīgās klaviermūzikas mākslinieks un mūzikas platformās klausītākais pianists.

Nīderlandiešu pianists un komponists Jūps Bēvings savu muzikālo karjeru uzsācis salīdzinoši nesen, taču šobrīd viņš jau tiek minēts līdzās tādiem vārdiem kā Ļubomirs Meļņiks, Makss Rihters un Nils Frāms. Gandrīz divus metrus garais pianists ar saviem mežonīgajiem matiem un plīvojošo bārdu atgādina draudzīgu milzi no bērnu pasaku grāmatas. Taču viņa klavierspēle - nepiespiesta un melanholiska - izceļ mūziķa maigo dabu, bet smalkās melodijas nomierina dvēseli. Bēvinga introspektīvās klavierkompozīcijas ir kā pretlīdzeklis drudžainajai nenoteiktības un baiļu pilnajai pasaulei, ko pats mūziķis dēvē par “vienkāršu mūziku sarežģītām emocijām”.

Koncertzālē “Cēsis Jūps Bēvings viesosies sava jaunā albuma popularizēšanas Eiropas tūres ietvaros, un tas būs vienīgais koncerts Latvijā. Pianista ceturtais studijas albums “Hermetism” nāca klajā 8. aprīlī. “Rakstīts pandēmijas tumšajās dienās, baiļu un polarizācijas laikmetā, Bēvinga ieraksts piedāvā skaudras melanholijas ar cerību sajaukumu,” to apraksta mūzikas kritiķi. “Es ceru, ka manai mūzikai būs mierinoša un klausītājus saliedējoša ietekme,” atklāj pats mākslinieks.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.