“Sanctimony” prezentē koncertvideo un gatavojas festivālam “Zobens un Lemess”

© Publicitātes foto

Draudzīgā atmosfērā un kuplā domubiedru pulkā sestdien tavernā “Zobens un Lemess” tika prezentēts pašmāju smagmūzikas grupas “Sanctimony” koncertvideo, kas pirms sešiem gadiem tika ierakstīts festivālā “Zobens un Lemess”. Pie viena šis bija arī kā šā gada festivāla ieskaņas pasākums.

Grupas “Sanctimony” koncertvideo ir 53 minūšu garumā. “Kā labi noturētu vīnu piedāvājam jums albuma “When The Sun Was God” 20 gadu jubilejas koncerta video. Ieraksts tika veikts 2016. gadā festivālā “Zobens un Lemess”. Tā bija pirmā uzstāšanās, kad pēc grupas “death metal” ēras beigām kāpām uz skatuves un atskaņojām tikai un vienīgi līdz 2001. gadam sarakstītās dziesmas,” atgādina “Sanctimony” vīri. “Šī ir laba iesildīšanās pirms gaidāmā festivāla, kurā atgriezīsimies ar “When The Sun Was God”, lai šogad atzīmētu pirms gada nenosvinēto albuma nu jau 25 gadu jubileju.”

Koncertfilma iesākas ar iespaidīgo intro “Karavīri bēdājas”, turpinoties ar “First Cross” un “Eternal Suffering”, kas bija pati pirmā grupas pašsacerētā dziesma, ierakstīta vēl tālajā 1995. gadā. Koncertvideo kulminācija ir tā vidusdaļā, kad uz skatuves kāpj vīru koris “Gaudeamus” Ivara Cinkusa vadībā, lai kopā ar grupas mūziķiem izpildītu episki monumentālo “Kas tie tādi, kas dziedāja”. Nospēlējuši minētajā albumā iekļauto skaņu materiālu, “Sanctimony” savus fanus apdāvina ar vēl divām dziesmām - “God Of Victory” un “Christ Church”. Jāpiebilst, ka šajā koncertā grupas sastāvā vēl redzami (un dzirdami) ģitārists Pauls Ruško un bundzinieks Jēkabs Zemzaris, kuru vietā pašlaik jau ir attiecīgi Jānis Aizkalns un Roberts Cešeiko. Pārējie - Jānis Boļšaks (balss), Viesturs Grīnbergs (ģitāra) un Deniss Denisenko (bass). Šādā sastāvā “Sanctimony” uzstāsies arī šā gada festivālā, kurā piedāvās savu veco “pagan / death metal” programmu.

Septītais festivāls “Zobens un Lemess” notiks 10. - 12. jūnijā jau ierastajā Bauskas pilskalna parkā. Pērn pasākums pandēmijas izsludināto ierobežojumu dēļ spiestā kārtā bija paņēmis pārtraukumu. Par šā gada “Z&L” “hedlaineriem” izsludināti poļu blekmetāla grandi “Mgla”, varenā austriešu postblekmetāla grupa “Harakiri For The Sky”, norvēģu skarbie “Dominanz” un zviedru vikingi “Ereb Altor”, taču šajā jomā briest papildinājums. No pašmāju grupām dalību apstiprinājušas grupas “Frailty”, “Māra”, “Urskumug”, “Druun”, “Catalepsia”, “Green Novice”, “Ryvendir” u.c.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.