Uz koncertu aicina ukraiņu-latviešu mūziķu apvienība “Shakima trio”

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 26. maijā, koka ēku renovācijas centrā “Koka Rīga” Krāsotāju ielā uzstāsies jauna pasaules mūzikas apvienība “Shakima trio”, ko veido ukraiņu mūziķe Shakima Garunts, ģitārists Jānis Ruņģis un basģitārists Ainārs Majors. Ieeja par ziedojumiem.

Mūziķus kopā savedušas ukrainietes Shakimas bēgļu gaitas. “Es nevēlos lūgt tikai palīdzību un atbalstu. Gribētos kaut ko izdarīt kopā. Gribētos, lai tā ir arī cilvēciska vērtība, kuru es kā mūziķe varu dot klausītājiem. Vēlos strādāt pie mūzikas projekta,” tā Shakima.

Shakima ir dziedātāja, folkloriste, improvizētāja un vijolniece, kura apveltīta ar daudzkrāsainu balsi, ar kuru ieskandina dažādu stilistiku mūziku.

Viņas, ģitārista Jāņa Ruņģa un basista Ainara Majora (viņš ir arī mākslinieciskais producents) mijiedarbībā tapusi stundu gara programma, kurā ukraiņu kultūras mantojums tiek pastāstīts caur pasaules mūzikas valodu. Būs dzirdamas gan meditatīvas kompozīcijas un balādes, gan maģiskā senfolklora, vēstījumam atklājoties caur kosmisku un ritmisku skaņas struktūru. “Karš Ukrainā aktuāls būs vēl ilgi, bet Ukrainai ir arī vēsture, kultūra un dvēsele - to visu vēlamies celt gaismā, šādi kompensējot kopējo smagumu. Ļoti svarīgi ir veidot garīgo laukumu - gaišu, kultūrnesošu un dzīvību apliecinošu,” saka Ainars Majors.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.