Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Zelta Mikrofons” aicina uz laureātu koncertu Dzintaru koncertzālē

© Publicitātes foto

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” rīkotāji 26. jūlijā aicina apmeklēt unikālu koncertu Dzintaru koncertzālē, kurā uzstāsies 2022. gada un iepriekšējo gadu laureāti.

“Zelta Mikrofons” ir ikgadēja labāko Latvijas mūziķu apbalvošanas ceremonija, kurai pagājušajā gadā apritēja 25 gadi. Diemžēl pandēmijas izraisītie pulcēšanās ierobežojumi neļāva šo notikumu atbilstoši atzīmēt. Beidzoties ierobežojumiem, “Zelta Mikrofons” rīkotājiem radusies iespēja saaicināt iepriekšējo gadu statuešu ieguvējus uz vasaras koncertu Dzintaru koncertzālē, lai kopā ar skatītājiem nosvinētu Gada balvu pasniegšanas ceremonijas rīkošanas gadsimta ceturkšņa sasniegšanu.

Pa šiem 26 ceremonijas gadiem pasniegtas turpat 500 statuetes un visvairāk tās ir saņēmusi grupa “Prāta vētra”, Raimonds Pauls, Dons, “Instrumenti”, “Labvēlīgais tips”, Normunds Rutulis, “Dzelzs vilks” un “Musiqq”. Katru gadu “Zelta Mikrofonā” parādās arī jauni un talantīgi mūziķi, kurus žūrija atzīmē nominācijā “Gada debija”, tāpat ikgadēji tiek pasniegtas balvas par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

“Zelta Mikrofons” producente un koncerta rīkotāja Elita Mīlgrāve: “”Zelta Mikrofons” ir mana mūža lielākais projekts, kam esmu veltījusi gandrīz pusi no savas dzīves, un esmu gandarīta, ka tas ir bijis iedvesmas avots arī daudzu citu nozaru profesionāļu apbalvošanas ceremoniju radīšanai. Rīkojot šo jubilejas koncertu, es gribēju pateikties visiem mūziķiem un ceremonijas atbalstītājiem par uzticību un sadarbību, veidojot šos unikālos ikgadējos svētkus un dot iespēju skatītājiem būt klāt tai maģiskajā gaisotnē, kas vienmēr valda “Zelta Mikrofons” ceremonijās.”