Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Vēl viens koncertpiedāvājums 1. jūnijam - džezmetāls no Ņujorkas

© Publicitātes foto

Rīgā 1. jūnijs iezīmēsies kā diena, kurā mūzikas cienītājiem nāksies sadalīties divās daļās, lai izlemtu, kura granda koncertu apmeklēt – “Imagine Dragons” Mežaparkā vai “Foreigner” “Arēnā Rīga” (un tas pie fakta, ka jau 2. jūnijā arēnā uzstāsies “Iron Maiden”). Taču arī tas vēl nav viss.

Mākslas centrā „Noass” 1. jūnijā pirmo reizi Latvijā koncertēs ļoti neparasta grupa - „Imperial Triumphant” no Ņujorkas. Savā skanējumā tā savieno gan blekmetālu, gan graindkoru, gan avangardu, gan džezu, gan elektroniku, un to visu varētu pat dēvēt par “matemātisku psihopātiju” - labā nozīmē, protams.

Grupu “Imperial Triumphant” 2005. gadā Ņujorkā izveidoja Zachary Ilya Ezrin. Uzmanību izpelnījās jau tās otrais albums “Abyssal Gods”, kas iznāca 2015. gada martā, un, citējot “No Clean Singing” mūzikas kritiķi Ostinu Vēberu, “šis albums viscaur ir nežēlīga zaimošana, un tajā ir tik daudz neaizmirstamu mirkļu, ka citi izpildītāji ko tādu nepaspēj paveikt pat visas muzikālās karjeras laikā.”

Pēdējos gados grupas stils mainījies par labu muzikālām un tematiskām ietekmēm no Ņujorkas, kļūstot pavisam nedefinējamam. Grupas dibinātājs Ezrins 2018. gadā pēc “Vile Luxury” minēja, ka “tas ir mūsu rafinētākais un urbānākais ieraksts līdz šim”. Drīz pēc tam “Imperial Triumphant” beidzot devās arī savā pirmajā Eiropas turnejā, ievērojami paplašinot savu klausītāju loku.

Protams, arī “Imperial Triumphant” spēcīgi ietekmējusi pandēmija, tāpēc pēdējā albuma “Alphaville” (2020) veicināšanas tūre tika pārcelta uz 2021. gadu, bet pēc tam uz vēl vēlāku laiku, tomēr nu beidzot amerikāņu psihedēliskie dzēzmetālisti (šķiet, šāds salīdzinājuma viņiem piestāvētu vislabāk) ar koncertiem gatavi piestāt Eiropas pilsētās, tostarp arī Rīgā. Jāpiebilst, ka prestižais žurnāls “Metal Hammer” bija ierindojis “Alphaville” labāko 2020. gada metāla albumu topa desmitajā vietā.