Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ar jaunu singlu atzīmējas mūziķis Artūrs Jauntēvs

© Publicitātes foto

“Laikā, kad cilvēki apmaldās līdzšinējos priekštatos un vērtībās, īpaši svarīgi rast motivāciju, lai no šī stāvokļa izrautos” - ar šādu vēstījumu mūziķis Artūrs Jauntēvs nācis pie klausītājiem, piedāvājot šīs vasaras pirmo singlu no rudenī gaidāmā albuma.

Dziesma „Karte” tapusi 2021. gada sākumā, satiekoties trīs draugiem, lai kopā radoši sastrādātos - Artūram Jauntēvam (ģitāra/ balss), Dāvim Lāpānam (klavieres/bungas) un teksta autoram Gatim Irbītim.

Diezgan ātri radīta dziesmas pamatideja, kuras tālāko apstrādi uzņēmies Kaspars Freimanis, un liels pienesums, tajā, kāda dziesma izklausās gala versijā, ir pieredzējušajam producentam Gintam Stankevičam, kura idejiskais vēriens ļāvis iesākto novest līdz tādam skaņdarbam, kādu nav kauns nodot klausītāju vērtējumam. Runājot par dziesmas aktualitāti, teksta autors Gatis Irbītis akcentē: “Situācijās, kad liekas, ka visa ir par daudz, un vajadzīga nākamā pietura, ir vēl vairāk jātiecas uz priekšu, pat nezinot kur. Nav iespējams apmaldīties ceļā, ko izvēlies. Tas ceļš ir Tava karte.”

Artūrs Jauntēvs jau rudenī grasās izdot savu pirmo albumu. Viņa skatuves gaitu laikā, kas aizsākušās jau agrā jaunībā, tapušas vairākas dziesmas, kas paspējušas iekarot klausītāju simpātijas un nokļūt dažādu radio staciju rotācijā. Populārākās no tām ir „Krustojumi”, „Mazliet kauns” un „Pārdomas”. Kā atzīst Artūrs, šobrīd viņa daiļrade pietuvojusies brīdim, kad gribas visu līdz šim paveikto apvienot, un albums ir labākais, kā to izdarīt.