Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šo trešdien Rīgā notiks iedvesmojošais “Dream Teller” koncerts

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 18. maijā, “ATTA centrā” uz jaunā albuma “A Dream We Didn't Know About” prezentācijas koncertu aicina mūziķi Edgars un Kristīne Cīruļi. Grupai “Dream Teller”, kuras sastāvā ir pieprasīti mūziķi no dažādām valstīm, šis būs lielākais koncerts līdz šim, kopā pulcējot 10 no 12 grupas dalībniekiem.

Projekts “Dream Teller” ir divu komponistu un izpildītāju (Edgars Cīrulis un Kristīne Cīrule) apvienošanās, “lai radītu mūziku, kas apskata tēmas par sapņiem, zemapziņu un sevī vēl neatklāto.” Savā daiļradē mākslinieki apvieno ietekmes no visdažādākajiem avotiem gan mūzikā, gan ārpus tās. “Klausītāji var sagaidīt džeza mūzikai raksturīgu intensitāti, krāšņu harmonisko valodu un spontānu saspēli, kā arī melodijas, kas uzrunā cilvēku tieši un nepastarpināti,” vilina koncerta organizatori.

Projekts “Dream Teller” aizsākts 2020. gada aprīlī, kad vokāliste Kristīne Cīrule un pianists Edgars Cīrulis pēc vairākiem studijās ārzemēs pavadītiem gadiem atgriezās Latvijā.

“Līdzīgi kā sapņi mums dod padomus par nākamajiem soļiem, ko spert savās dzīvēs, skaņdarbi šajā koncertprogrammā satur mācības, kuras autori izdzīvojuši un uzskatījuši par gana svarīgām, lai tajās dalītos. Tās ir kā mazas atslēgas uz cilvēka pamatvērtībām: līdzjūtību, mīlestību, drosmi un nosvērtību. Mūsu mērķis ir iedvesmot klausītāju dzīvot patiesi un nebaidīties no sevis,” tā projekta radošā komanda.

“Pandēmijas iespaidā abi mākslinieki bija spiesti pārtraukt savu darbību un atskatīties uz līdzšinējo radošo dzīvi. Secinot, ka ir grūti rast iekšējo mieru un balansu dzīvojot arvien juceklīgākos laikos, viņi nolēma radīt jaunu autorprogrammu, kas atspoguļo abu personīgo pašizziņas ceļu. Kristīne un Edgars ir ieinteresēti cilvēka zemapziņas un dabas spēku mijiedarbībā, kā arī sapņu nozīmē, tādēļ muzikālais materiāls ir veidots, balstoties uz šīm tēmām.”