Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šo svētdien Rīgā koncertēs ar skandalozu slavu apvītie “Eagles Of Death Metal”

© Gretchen Lanham

Šo svētdien, 22. maijā, koncertzālē “Palladium” uzstāsies amerikāņu rokgrupa “Eagles Of Death Metal” ar pašu Džošu Hommi pie bungām. Lai ko arī turpmāk sastrādātu “EODM”, viņi droši vien vienmēr tiks pieminēti kā “grupa, kuras koncerta Parīzē laikā notika terora akts”.

Amerikāņu grupas “Eagles Of Death Metal” koncertam Rīgā vajadzēja notikt jau 7. aprīlī, taču Eiropas koncerttūre tika pārplānota dēļ tobrīd spēkā esošajiem ceļošanas un pulcēšanās ierobežojumiem. Jaunais datums, kuru “EODM” noteica kā uzstāšanās koncertzālē “Palladium” koncertturnejas “The 24th Anniversary Tour” ietvaros laiku, bija 22. maijs, un šajā dienā kā īpašie viesi grupai pievienosies amerikāņu smagā roka grupa “Dead Sara”, kas ar rokenrola himnām iesildīs vakaru uz spēcīgas nots.

“EODM” savulaik iesākās kā divu labāko draugu Džeses Hjūza (Jesse Hughes) un Džoša Hommes (Josh Homme) blakusprojekts, kas attīstījās par globālā mēroga koncertējošu grupu.

Interesantākais šajā sastāvā ir bundzinieks Homme, kur zināms arī kā viens no superīgās rokgrupas “Queens Of The Stone Age” līderiem. Neskatoties uz savu nosaukumu, “Eagles Of Death Metal” absolūti nav smagā metāla grupa - tās stils drīzāk svārstās kaut kur amplitūdā no garāžroka un alternatīvā roka, līdz pat elementiem no blūzroka, pankroka un glemroka.

Lielāko atpazīstamību “EODM” paši sev negribot ieguva pirms septiņiem gadiem, kad islāmistu sarīkotajos uzbrukumos Parīzē 2015. gada 13. un 14. novembrī tika noslepkavoti 130 cilvēki, tostarp 90 grupas koncerta apmeklētāji “Bataclan” koncertzālē.

Kopš savas dibināšanas 1998. gadā grupa ir izdevusi četrus studijas albumus, devušies koncertturnejās kopā ar tādiem “stāriem” kā “The Distillers”, “The Strokes”, “Guns N’ Roses”, “Placebo” u.c., kā arī radījuši neskaitāmas teicamas dziesmu kaverversijas no dažādu žanru māksliniekiem - “AC/DC”, “Guns N’ Roses”, David Bowie, “Kiss”, “Pixies”, “The Ramones”, George Michael, Cat Stevens u.c.