Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Sudden Lights” trešo studijas albumu atzīmē ar vērienīgiem svētkiem un jaunu singlu

© Publicitātes foto

Ar plaši apmeklētu pasākumu kinoteātra “Splendid Palace” Mazajā zālē grupa “Sudden Lights” ceturtdienas vakarā prezentēja savu trešo studijas albumu “Miljards vasaru”. Vienlaikus klajā nācis arī grupas jaunākais singls “Par neuzņemtu foto”, kurš arī, aplausiem skanot, tika pirmoreiz plašākai auditorijai prezentēts jau minētajā pasākumā.

Albums “Miljards vasaru” tapis grupas “Sudden Lights” radošajās nometnēs tālu prom no lielpilsētas trokšņiem, iespējams, tieši tāpēc to caurstrāvo sapņaina un nesteidzīga gremdēšanās notikumos, kurus gribētos piedzīvot atkal un atkal. Albumā apkopotas desmit dziesmas vasaras noskaņās, un līdz ar albuma iznākšanu klajā nācis arī jauns singls. Par to stāsta grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis: ““Pāris neuzņemtu foto” ir, iespējams, visu laiku vasarīgākā “Sudden Lights” dziesma. Tā stāsta par divu cilvēku dzirksteļojošu mijiedarbību un par brīžiem, kurus laikmetā, kad internetā nonāk gandrīz katrs mūsu solis, tomēr gribētos atstāt iemūžinātus nevis mūsu ierīcēs, bet gan atmiņās.”

Jāatzīst, ka “Sudden Lights” prot sevi pieteikt - tas bija vērojams gan minētajā pasākumā kinoteātrī, kur galvenais akcents bija īsfilmas par jaunā albuma tapšanas gaitu demonstrācija, gan pārdomātā singlu izdošanas politikā, gan albumu tapšanā un koncertu rīkošanā. Jauno programmu pilnā apjomā būs iespējams noklausīties grupas koncerttūrē “Miljards vasaru”, kas norisināsies 17. septembrī Jelgavā, “Melno cepurīšu balerijā”, 23. septembrī koncertzālē “Valmiera”, 24. septembrī Liepājā, kultūras namā “Wiktorija”, savukārt tūres noslēgums ieplānots Rīgā, “Hanzas peronā”, 8. oktobrī.