Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Operetes teātra GALĀ koncertā «Musique d'amour» Ogres Kultūras centrā piedalīsies tenors Guntars Ruņģis un izcilais vijolnieks Raimonds Ozols

© Gints Ivuškāns/F64

15.maijā plkst.19 Ogres novada Kultūras centrā izskanēs Operetes teātra teatralizētā GALĀ programma «Musique d'amour» («Mīlestības mūzika»). Tajā īpašo viesu statusā piedalīsies Kijivas (Ukraina) Nacionālā akadēmiskā operetes teātra soliste Mariana Bodnar (Maryana Bodnar), izcilais vijolnieks Raimonds Ozols un tenors Guntars Ruņģis.

Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska pauž: «Laikā, kurā šobrīd dzīvojam, mēs skaudrāk kā jebkad agrāk saprotam, ka ir ārkārtīgi svarīgi saglabāt līdzcietību, cilvēcību un spēju sadzirdēt un mīlēt vienam otru. Mīlestība ir dzīvības kodols, dzīvotspējas eliksīrs, kas rada dzīvesprieku un dzīvotprieku, piešķir mūsu dzīvei vērtību. Mūsu koncerta vadmotīvs ir mīlestības mūzika visās tās izpausmēs, kā iedvesmas un stiprinājuma avots, kā dzīvesprieka un mīlestības «eksplozija» iepretim pasaulē notiekošajam, tādēļ Operetes teātra komanda ir līdzās ukraiņu tautai ne tikai sirdī un darbos, bet arī mūzikā. Mūsu īpašā viešņa būs ukraiņu soprāns Mariana Bodnar, savukārt itāliešu diriģents Enriko Dzullino mūsu teātrim ir uzdāvinājis skaistu ukraiņu tautas dziesmas «Vijole spēlē» aranžiju simfoniskajam orķestrim. Liels paldies viņam par to! Esam vienoti - ar miera domām pāri robežām. Esam vienoti mūzikā, kas iedvesmo, un mīlestībā!»

Gints Ivuškāns/F64

Sveicot ģimenes Starptautiskajā ģimenes dienā, kas ik gadu tiek atzīmēta 15.maijā, ģimenēm ar bērniem sagatavots īpašs cenas piedāvājums, kas sekmēs bērnu kulturālu audzināšanu un atvieglos vecākiem koncerta apmeklējumu.

Koncerta īpašā viešņa - Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra prīma Mariana Bodnar (Maryana Bodnar) - operdziedāšanu mācījusies «St. Cecilia» konservatorijā Romā (Itālija), kā arī Kijevas Nacionālajā universitātē. Viņa savas dziedāšanas un aktiermeistarības prasmes papildinājusi pie ievērojamiem pedagogiem dažādās meistarklasēs visā pasaulē, kā arī regulāri piedalījusies starptautiskos festivālos un muzikālos projektos.

Savukārt Latvijas Nacionālās operas un baleta solists un viens no slavenajiem «Trim tenoriem» Guntars Ruņģis ar Operetes teātri veiksmīgi sadarbojies jau iepriekšējos gados: viņš piedalījies gan koncertos, gan bijis Mustafā Bejs Abrahama operetē «Balle Savojā», gan atveidojis Kromovu, Kalnuzemes vēstniecības padomnieku, Lehāra «Jautrajā atraitnē», gan Feriju Kālmāna operetē «Silva. Čardaša karliene». Šajā vakarā viņa sniegumā dzirdēsim skaistākās operešu tenora ārijas.

Publicitātes foto

Koncertā piedalīsies arī: operdīva Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns / Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Mariana Bodnar (soprāns / Ukraina), Alfr. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne Patrīcija Kozlovska (soprāns), Guntars Ruņģis (tenors), Kārlis Rūtentāls (tenors), Dainis Kalnačs (tenors), Nauris Indzeris (baritons). Šajā vakarā par pavadījumu gādās Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Programmā: fragmenti no Franča Lehāra operetēm «Jautrā atraitne», «Grāfs fon Luksemburgs», «Paganīni», «Džūdita», «Smaidu zeme», Lelles Olimpijas ārija no operas Žana Žaka Ofenbaha operas «Hofmaņa stāsti», fragmenti no Karla Cellera operetes «Putnu pārdevējs», Imres Kalmāna operetes «Silva. Čardaša karaliene», Karla Millekera operetes «Laupītājs Gasparone», Johana Štrausa operetes «Čigānu Barons», Čarlza Lekoka operetes «Roka uz sirds», Imres Kālmāna operetēm «Silva», «Misters X», «Grāfiene Mārica», Roberta Planketa operas «Korneviļas zvani» un Vitorio Monti «Čardašs».

Atbalstot Ukrainas tautu, Operetes teātris uz teatralizēto koncertprogrammu «Musique d'amour» laipni aicina arī tos Ukrainas cilvēkus, kas pašreiz atraduši patvērumu Latvijā, Ogres novadā. Visi interesenti, kas vēlas apmeklēt koncertu, aicināti pieteikties bezmaksas ielūgumiem, rakstot uz e-pastu: sarunas@operetesteatris.lv. Ielūgumu skaits - ierobežots.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/116580

Ģimenes dienas ietvaros ģimenēm iespējams iegādāties biļetes par īpaši draudzīgajām cenām:

  • Ģimenes atlaide (2 pieaugušie + bērns/i līdz 18 g.v.), biļetēm tiek piemērota 25% atlaide

  • Ar Goda ģimenes apliecību (3+ Ģimenes karti) - 40% atlaide

Informācija par koncertu un māksliniekiem: https://www.facebook.com/OperetesTeatris, www.operetesteatris.lv