Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gatavojoties Eirovīzijas pusfinālam, “Citi zēni” mirdz Turīnā

© Andres Putting/EBU

Šo otrdien, 10. maijā, pulksten 22 tiešraidē no Turīnas gaidāms Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā Latvijas pārstāvju, grupas “Ciri zēni” dziesma “Eat Your Salad” izskanēs kā otrā.

Eirovīzijas pusfinālā ar Latviju sacentīsies Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Balsot varēs gan visas valstis, kas tajā piedalās, - arī Latvija (protgams, ne par savējiem), gan tā saucamā “lielā piecinieka” pārstāvji Itālija un Francija. No katra pusfināla sestdienas notikumiem, tas ir, fināla koncertam kvalificēsies desmit valstis, bet vēl tradicionāli vietas tajā būs nodrošinātas Vācijai, Francijai, Spānijai, Lielbritānijai un Itālijai.

Savukārt svētdien “Citi zēni” piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanas ceremonijā, kas norisinājās Turīnā, Venārijas pilī.

Kopumā tajā piedalījās 40 delegācijas. “Pirmoreiz Latvijas delegācijai tika pievērsta tik liela uzmanība!” priecājās Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš. ““Citi zēni” tika intervēti četru stundu garumā un tādu mediju interesi nav iespējams iegūt ne mēģinājumu laikā, ne uzturoties aizkulisēs! Kā zināms, parādīšanās citu valstu medijos var nospēlēt par labu skatītāju balsojumā, tāpēc šī diena Latvijai bija īpaši nozīmīga otrdienas pusfināla kontekstā.”

Līdzīgi izteicās grupas solists Jānis Pētersons: “Šī ceremonija nebija tikai milzīga ballīte skaistos tērpos, šī bija lieliska iespēja, kas jāizmanto pēc pilnas programmas, un prieks, ka mēs to arī darījām. Intervijas angļu valodā, sarunas ar žurnālistiem, citu dalībnieku dziesmu dziedāšana - šīs ir lietas, ko mēs protam un darām ar lielu prieku, un ir redzams, ka ārzemju mediji to novērtē.”

Uzziņai: grupas “Citi zēni” sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).