Izsludināta “Rīgas Ritmu” programma, trumpī būs Billijs Kobems

© Publicitātes foto

Izsludināta 22. starptautiskā improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāla “Rīgas Ritmi” programma. Festivāls norisināsies no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, kad Rīgā uzstāsies džeza grandu supergrupa “Modern Standards Supergroup” ar Billy Cobham, Randy Brecker un Bill Evans sastāvā, globālās mūzikas apvienība “Ayom” no Portugāles, amerikāņu dziedātājs Clark Beckham un citi pazīstami mākslinieki.

“Modern Standards Supergroup” koncerta apmeklējums nozīmē ieraudzīt uzreiz piecas pasaules džeza zvaigznes uz festivāla skatuves. Billy Cobham ir viens no visu laiku izcilākajiem džeza (un ne tikai džeza) bundziniekiem. Trompetists Randy Brecker kopā ar “Brecker Brothers” radīja revolūciju džezā un ir grupas “Blood, Sweat & Tears” dibinātājs. Bill Evans ir viens no labākajiem džeza saksofonistiem, kurš spēlējis kopā ar Miles Davis, Herbie Hancock un Mick Jagger. Niels Lan Doky ir godalgots klavieru ģēnijs, bet Linley Marthe tiek uzskatīts par vienu no šī brīža virtuozākajiem un oriģinālākajiem basģitāristiem. Šīs supergrupas lielmeistari aktuālus pophitus pārvērš virtuozi atskaņotās džeza pērlēs, līdz ar to šī ir iespēja uzzināt, kā The Weeknd, Billie Eilish, Anderson .Paak, Dua Lipa, Justin Bieber, Miley Cyrus, “The Black Eyed Peas” vai Shakira hiti izklausās modernos džeza standartos.

Galvenie festivāla koncerti notiks Rīgas Doma dārzā. 30. jūnijā tur uzstāsies “Modern Standards Supergroup” un “Very Cool People” kopā ar Paulu Saiju, bet 1. jūlijā - “Ayom” un Clark Beckham. “Rīgas Ritmu” apmeklētāji būs gaidīti arī mākslas centrā “Noass” uz AB dambja, bet oficiālās festivāla “jam sesijas” kopā ar “AG Trio” plānotas “Riga Jazz Lounge” bārā viesnīcā “Radisson Blu Latvija”.

Festivāls allaž vērsis uzmanību uz jauno mūziķu izglītošanu, tādēļ arī šoreiz festivāla zvaigznes pasniegs publiskas meistarklases Latvijas Radio 1. studijā. 30. jūnijā ar džeza mūzikas studentiem un citiem interesentiem tiksies dziedātājs Clark Beckham un bundzinieks Billy Cobham kopā ar kolēģiem, bet 1. jūlijā - Clark Beckham un grupas “Ayom” dalībnieki. Meistarklases būs iespējams apmeklēt bez maksas, iepriekš piesakoties e-pastā info@rigasritmi.lv.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.