“Summer Sound” papildina programmu ar Džonu Ņūmenu, “The Roop” un ansi

© Publicitātes foto

Festivāla “Summer Sound” mākslinieku lokam pievienojušies divi džentlmeņi no Anglijas - superhitu “Friday” un “Turn Me On” autors Riton, kā arī mūziķis, producents, dīdžejs Džons Ņūmens, kurš pasaules slavu ieguvis ar tādiem skaņdarbiem kā “Blame”, “Give Me Your Love”, “Love Me Again”, “Waiting For A Lifetime” u.c.

Plašo “Summer Sound” festivāla programmu papildinājis arī pašmāju hiphopa zvaigzne ansis un kaimiņzemes Lietuvas Eirovīzijas sensācija - grupa “The Roop”, kuras hita “Discoteque” amizantos deju soļus ir pamēģinājusi liela daļa arī Latvijā.

Džons Ņūmens ir solists, komponists, producents un nu jau arī dīdžejs.

Pirms desmit gadiem, 2012. gada maijā, Ņūmens ieguva pasaules slavu, izpildot “Rudimental” hitu “Feel The Love”, kas iekaroja mūzikas topu virsotnes gan Lielbritānijā, gan visā pasaulē, un “BBC Radio” atzina to par gada pasaules karstāko mūzikas ierakstu. Pēc šī skaņdarba sekoja hits pēc hita, tūre pēc tūres, noslēdzot šo skrējienu tuksnesī ar leģendārā festivāla “Coachella” galvenā mākslinieka statusu, trīs Britu mūzikas balvu nominācijām un neskaitāmām mūzikas topu virsotnēm, starptautiski nopelnītiem Zelta un Platīna diskiem u.c. balvām. Festivālā “Summer Sound” būs dzirdamas gan pirms dekādes iemīļotas, gan pavisam svaigas Džona Ņūmena kompozīcijas.

Savukārt Riton, īstajā vārdā Henrijs Smitsons, ir elektroniskās mūzikas dīdžejs un producents no Lielbritānijas. 2016. gadā Riton bija “BBC Radio 1” top mākslinieks, izdevuma “DJ Mag” gada albuma statusā ar “Eine Kleine Nacht Music” un turpināja gūt panākumus ar “Turn Me On”, kas “Spotify” u.c. mūzikas straumēšanas vietnēs atskaņots vairāk nekā 300 miljonus reižu. 2019. gadā Riton saņēma “Grammy” balvu par savu producēto “Silk City” (Mark Ronson & Diplo duets) dziesmu “Electricity” ar Dua Lipa. 2021. gada februārī Riton, sadarbojoties ar Nightcrawlers, radīja klubu mūzikas pasaules hitu “Friday”, kurā piedalās interneta zvaigznes Mufasa un Hypeman, un, kas, jau kļūstot par piektdienas himnu, straumēts vairāk nekā 600 miljonus reižu.

Desmitais festivāls "Summer Sound” Liepājā norisināsies jūlija izskaņā - 29. un 30. jūlijā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.