Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Fiņķis un “Pragaii” “Tāds slinkums”

© Publicitātes foto

Hiphopa mūziķis Fiņķis un eksperimentālās mūzikas duo “Pragaii”, kura sastāvā ir “elektroniķis” Kashuks jeb Kaspars Kubeckis un Aleksis Luriņš, izdevuši šī projekta debijas albumu ar 11 skaņdarbiem, ieskaitot publikas atzinību jau ieguvušos singlus “Maza Rīga” un “Kā pavadīt jaunību”.

“Strādājot pie šī materiāla, centos uzlabot savu “storytellingu” un būt patiess. Aleksis un Kashuks man deva lielisku kosmosu, lai es tajā ar savu kuģi varu brīvi vizināties. Nevaru sagaidīt, kad šīs dziesmas spēlēsim koncertos, tas būs episki!” priecājas Fiņķis.

Savukārt elektroniskās mūzikas pārstāvis Kashuks stāsta, ka albuma tapšana neesot bijis viegls, toties interesants process: “Labi pastrādājām. Radošās nometnes laukos noteikti ir labākais veids kā rakstīt “muzonu”, nekā vienkārši sēdēt studijā pie “kompja” un kaut ko bakstīties. Labākās lietas tiek ierakstītas Durbes lauku mājas bēniņos un Ļudvigovas mežos!”

PAR. Diezgan izdevusies simbioze, kurā neviens neņem virsroku - albumā nedominē ne reps, ne Kashuka elektronika, ne “Pragaii” eksperimentālā sadaļa. Paši labākie gabali šķiet “Tāds slinkums” un it īpaši “Kā pavadīt jaunību” ar izteikto basģitāras līniju, kas laikam ir Alekša Luriņa (savulaik spēlējis grupā “Carnival Youth”) nopelns. Vēl - “Sevis mīlestība”, kuras ierakstā piedalījusies interesantā un savdabīgā dziedātāja Mur jeb Madara Murņikova. Un vēl - “Juno”, kas gan sākotnēji nepavisam nešķiet patīkams gabals, tomēr piedziedājums ar “nesaprotu, kā mēs viens otru neienīstam” izrādās tik lipīgs, ka nākas vien to ieskaitīt izdevušos sarakstā.

PRET. Atskaitot dažas minētās dziesmas, pārējie gabali un arī viss albums kopumā nešķiet diez ko interesants, aizraujošs un uzmanību piesaistošs. Nav slikti, taču arī nekā īpaša. Nez, kāda dziļāka doma ir stulbajam skitam “2010”? Ja tāda vispār ir…