Elektroniskās mūzikas apvienība “Effekts” izdod dubultsinglu

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas pauzes atgriezusies elektroniskās mūzikas apvienība “Effekts”, kas piedāvā divas jaunas dziesmas, kas apkopotas dubultsingla formnātā - “Mazā” un “Elastīgi”.

“Effekts” šoreiz pievērsušies personīgākām dziesmu tēmām, kurās sevi var atpazīt ikviens - dziesmas stāsta par atbrīvošanos un dzīvošanu mirklī, kā arī cilvēka vēlmi būt brīvam no aizspriedumiem. Jaunās dziesmas varēs dzirdēt šajā piektdienā, 6. maijā, kad “Effekts” uzstāsies klubā “Depo”, dalot skatuvi ar balvas “Zelta mikrofons” ieguvējiem kategorijā “Gada albums ‘2021” - grupu “Rīgas Modes”.

Dziesma “Mazā” tapusi no stāstiem par notikumiem, kuros kļūstam par sava rakstura upuriem. “Pašpārliecinātības trūkums, bailes no nezināmā, neticība saviem spēkiem - tie ir tikai daži no spieķiem prāta darbinātajos riteņos, kas neļauj mums sasniegt to, par ko sapņojam. Dziesma “Mazā” kalpo kā iedrošinoša uzruna ikkatram, kuru vajag nedaudz iedvesmot,” pauž mūziķi.

Savukārt skaņdarbā “Elastīgi” klausītāji tiek aicināti atbrīvoties klubu mūzikas sajūtās, gremdēties garajos un ievelkošajos sintezatoru efektos un hipnotiskajā vokālā. Dziesma radīta kā manifests tam brīdim, kurā divi cilvēki atklāj viens otram savas simpātijas. “Dziesma ir par to klikšķi, kad divi saslēdzas, sajūtot pāreju nākamajā līmenī, lai kopā paceltos nedaudz virs zemes. Katrās attiecībās šāds mirklis ir viens, tas ir unikāls un ne ar ko citu to nesajaukt,” stāsta mūziķi.

“Effekts” spēlē kaut ko līdzīgu elektro poprokam. Grupa sevi parādījusi dažādos studentu rīkotos pasākumos un 2020. gadā pat uzvarējusi Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursā “Hadrons”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.