„Zig Zag” jauns video, būs arī jauns albums un koncerts

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz, 27. maijā, mākslas centrā „Noass” savu jaunāko albumu plašākai publikai atrādīs leģendārā grupa “Zig Zag”. Līdz tam tā sākusi iepazīstināšanu ar savu jauno skaņu materiālu, laižot tautās video dziesmai “Kosmoss”.

„Dziesma „Kosmoss” ir no mūsu jaunā albuma “Vēstules sniegavīram kosmosā”.

Dziesma ir starp sapni un realitāti, kur mēs atrodamies.

Albuma nosaukums radās, kad mēs ar bērniem parkā uzcēlām sniegavīru un, atnākot nākošajā dienā, tas bija nokusis - maza sniega čupiņa peļķē. Bērni jautāja, kur palika sniegavīrs, un es atbildēju, ka kosmosā,” stāsta grupas “Zig Zag” bundzinieks Uldis Timoško. Grupas faniem šī dziesma noteikti patiks - tipiskā jauno laiku “Zig Zag” stilā.

“Zig Zag” ir latviešu alternatīvā roka/pankroka grupa - viena no pirmajām latviešu grupām šajā mūzikas žanrā. Grupa izveidota 1985. gadā, tobrīd tās nosaukums bija “Ārprāc”. Grupas solisti bija Juris Lasinskis un Gvido Linga (tolaik vēl Vasiļjevs), un tā uzstājās arodskolu un vidusskolu pasākumos. Šobrīd grupā spēlē Juris Lasinskis (vokāls, solo ģitāra), Jānis Māriņš (basģitāra, sintezators, balss) un Uldis Timoško (bungas, balss). Grupa ir gluži kā fēnikss -tā atdzimst no pelniem un tad atkal pazūd. 2013. gada decembrī „Naba Music” paspārnē dienasgaismu ieraudzīja „Zig Zag” dubultdisks, kurā apkopoti līdz šim nekad oficiāli neizdotie ieraksti - „Es neesmu nervozs, bet manas problēmas ir normālas” (1987) un „Zig Zag” (1988). Vēl grupas kontā ir albumi “Visas lietas” (1994) , “Citrons zog” (1996), “Gadu laiki” (2012) , “Signe Melo” (2013) un “Ēzelītis Iā” (2016). „Vēstules sniegavīram kosmosā” ir grupas jaunākais albums, ko arī izdod „Naba Music” - ducis pavisam svaigu dziesmu, kas tapušas pēdējo gadu laikā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.