Liepājnieku “Willow Farm” pierod dzīvot un jūrā zīmē taku

© Publicitātes foto

Ar nelielu, bet mīlīgu pasēdēšanu intīmā draugu lokā muzikālajā restorānā “St. Black” piektdien tika svētīta grupas “Willow Farm” piektā studijas albuma klajā nākšana.

Liepājnieku komandas “Willow Farm” jaunākais albums atbilstoši grupas līdera Emīla Dreiblata romantiskajai dabai nodēvēts par “Mēness jūrā zīmē taku”. Vienlaikus klausītājiem tiek piedāvāts jauns singls “Pieradu dzīvot”, kurš stilistiski atšķirīgas no grupas ierastā skanējuma. Jaunākais radiosingls ir viens no dinamiskākajiem albuma skaņdarbiem: tas stāsta par jaunības maksimālisma neizbēgamajām beigām un samierināšanos ar to, ka dzīvi vienkārši “jādzīvo nost”.

“Saprašana un samierināšanās nāk ar laiku. Jaunībā viss ir ļoti skaidri. Tad vienā brīdī uz jautājumiem vairs nevar atbildēt tikai ar “jā” vai “nē”, parādās arī pustoņi. Šajā dziesmā tas attiecināms uz ambīciju samērošanu ar iespējām,” skaidro Emīls.

Dziesmu rakstīšana jaunajam albumam šoreiz notikusi pēc jaunas shēmas, un šajā procesā aktīvi iesaistījies “Willow Farm” ģitārists, Emīla vecākais dēls Jānis Dreiblats. “Lielāko daļu albuma sacerējām divatā. Jānim bija harmonisko progresiju uzmetumi, ģitāru rifi, jau konkrēti motīvi un pat gatavi dziesmu pavadījumi. Es ķēros pie melodiju un tekstu rakstīšanas,” ieskatu radošajā procesā sniedz Emīls. Tālāk pie aranžējumu izstrādes ķērušies klāt arī pārējie grupas dalībnieki - basģitārists Uldis Nolmanis un bundzinieks Māris Zīlmanis, izstrādājot un sakārtojot ritma sekciju. Visas dziesmas ierakstītas studijā “Lighthouse” Jāņa Dreiblata virsvadībā, bet pēdējo skanējuma slīpējumu un arī vienu otru vērtīgu padomu devis mūziķis un skaņu inženieris Gints Sola, pazīstams arī kā kādreizējais grupas “Jauns mēness” ģitārists. Emīls: “Ar Gintu sadarbību sākām jau pie iepriekšējā albuma māsterēšanas. Šoreiz viņš procesā iesaistījās jau no paša sākuma, gan ar padomiem palīdzot miksēšanā, gan beigās pielīdzinot visus negludumus, lai albums skanētu kā viens vienots, vesels darbs.”

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.