Imants Daksis koncertā atrādīs kara dziesmu albumu

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz, 10. maijā, mūziķis un dziesmu rakstnieks Imants Daksis ar koncertu mākslas centrā “Noass” klausītāju uzmanībai pieteiks savu jaunāko veikumu – albumu “Vientuļās revolūcijas”.

Darbs pie albuma “Vientuļās revolūcijas” sācies jau 2018. gadā, un tas ir par un ap kara tēmu, taču tobrīd neviens nevarēja pat iedomāties, ka albuma faktiskā pabeigšana sakritīs ar kara sākumu Ukrainā. Līdz ar to liela daļa dziesmu ir ieguvušas daudz konkrētākus, sāpīgākus, asiņainākus vaibstus. Koncertā “Noasā” Imants izpildīs dziesmas no jaunā albuma, kā arī pavisam jaunas dziesmas un savus leģendārākos manifestus “Pasaule ir vaļā”, “Pasaules gaisma”, Andromeda, mēs nākam” u.c. Pasākumā vēl uzstāsies arī dziedātāja Keitija Bārbale.

Jau minētajā datumā interneta straumēšanas vietnēs gan nonāks tikai albuma A puse, bet pilnais albums vinila plates formātā tiks izdots rudens sākumā.

Ierakstam Imants Daksis pieaicinājis itin raibu kompāniju - koklētāju Kristīni Ādmini-Liepu, perkusionistu Miku Čavartu un akordeonistu Oskaru Patjanko, kā arī džeza basistu Tomu Valmieru, blūza ģitāristu Miķeli Vanagu un dziedātāju Elizabeti Helmani. Savukārt galvenais radošais darbs studijā norisinājies kopā ar producentu Mārtiņu Krastiņu, ar kuru Imants iepriekš sadarbojies albumu “Mūžīgā ģeogrāfa piedzīvojumi” un “Ilgais ceļš kapos” veidošanā.

Par kliedzošā folka vienīgo pārstāvi Latvijā dēvētais Imants Daksis jau gadiem ilgi vēlējies izveidot ierakstu, kurā uz ģitāras sacerētās dziesmas skanētu kokles izpildījumā. Tas nu beidzot ir izdevies, latviski tautiskās kokles papildinot ar mazliet džezīgu kontrabasu, perkusijām, elektrisko un akustisko ģitāru un kinematogrāfisku noskaņu veidojošām skaņām, tostarp pašrocīgi ierakstītu fragmentu ar Latvijas Simtgades salūtu Daugavas krastmalā. Dziesmu skanējums pietuvināts pasaules mūzikai ar Imantam raksturīgiem folkroka un pankroka elementiem.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.