Ar “100km/h” Latvijas popmūzikā piesakās Paula

© Aleksandra-Vdovenko

Ar jaunu dziesmu “100km/h” latvju popmūzikā pieteikusies dziedātāja Paula Dundere, pie viena izdodot dziesmas klipu, kas aicina vēlos vakaros priecēt sevi, klausoties mūziku automašīnā.

Dziesma “100km/h” tika sarakstīta Agneses Roznieces izveidotās aģentūras “Zvaigznājs” dziesmu rakstīšanas nometnē, kur Paula iepazinusies ar jau pazīstamo, taču joprojām jauno mūziķi Loretu Reidi. Abām meitenēm apvienojoties, radusies dziesmas pirmā skice, kuru vēlāk Paula attīstījusi un pabeigusi kopā ar producentu Kristapu Ērgli.

Lai potenciālos klausītājus nebiedē dziesmas “100km/h” nosaukums - tā ir relatīvi rāma popdziesmiņa, nevis kāds enerģisks rokgabals ar spridzinošām deju kustībām. Nu jā, bet mūsdienās jau 100 km/h vairs nav nekāds milzīgais ātrums... “Manuprāt, “100km/h” ir piemērota dziesma vēliem vakara izbraucieniem automašīnā. Es to raksturotu kā sevis atrašanas vai aizbēgšanas dziesmu,” tā Paula.

Klajā nācis arī dziesmas “100km/h” videoklips. “Šī bija mana pirmā videoklipa filmēšanas pieredze, tādēļ nedaudz biju satraukusies par rezultātu,” atzīst Paula. “Vēlos pateikt paldies komandai, kas stāvēja aizkadrā un palīdzēja, kamēr es atrados filmēšanas centrā. Man bija vairāki fantastiski tērpi, kas manī izraisīja sirreālu sajūtu.” Dziedātājas vizuālais tēls tapis Elizabetes Džeinas Rubenes vadībā, kura Paulu ietērpa Latvijas Mākslas akadēmijas studentu radītajos tērpos. Videoklipa režisore un producente - Agnese Rozniece, operators - Ivars Burtnieks.

Par Paulu Dunderi. 2019. gadā viņa kopā ar vokālistiem no Igaunijas un Lietuvas iedziedāja “Sportland” himnu. Piedalījusies vairākos vokālistu konkursos, kur ieguvusi godalgotus apbalvojumus, kā arī startējusi TV šovā “X-faktors” un piedalījusies konkursā “Ghetto Faktors”, kur iepazinās ar Agnesi Rakovsku (tagad Roznieci) un vēlāk pievienojās “Zvaigznāja” jauniešiem. Ikdienā Paula veido audiovizuālu saturu sociālajos tīklos “Youtube”, “Instagram” un “TikTok”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.