Pēc divu gadu pārtraukuma atdzimst festivāls “Laba Daba”

© Publicitātes foto

Pēc divu gadu pārtraukuma, kas bija saistīts ar pandēmiju un tās radītajiem ierobežojumiem, par atgriešanos paziņojis festivāls “Laba Daba”: “Tiksimies klātienē augusta pirmajā nedēļas nogalē, no 5. līdz 7. augustam, Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki”.”

“Atgriežamies ar daudzveidīgu programmu un turpināsim priecēt dažādu paaudžu apmeklētājus. Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk kā 50 mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, plaša kino programma, radošās darbnīcas, sporta spēles, šaušana ar loku, amatniecības tirgus, tiešā kontakta zoodārzs, bērnudārzs, mazuļu terase un citas norises,” vilina festivāla “Laba Daba” organizatori.

Kā pirmie izziņotie mākslinieki ir bungu un dūdu grupa “Auļi”, Jura Kaukuļa modernā folka apvienība “Jauno Jāņu orķestris”, leģendārās grupas “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Inokentijs Mārpls”, “Zig Zag” un “Baložu pilni pagalmi”, Kārlis Kazāks ar programmu “Apspēlēts”, eksperimentāli elektroniskas mūzikas autore Evija Vēbere, turbofolka apvienība “Oranžās brīvdienas”, skaļā un atmosfēriskā postmetāla apvienība “Tesa”, dziesminiece Keitija Bārbale un duets “Čipsis un Dullais”.

“Gaidāmi vairāki ārvalstu viesi, kurus izziņosim tuvāko nedēļu laikā. To skaitā būs mākslinieku no Tanzānijas, Izraēlas un Ukrainas koncerti. Zināms, ka viens no galvenajiem viesiem būs no Vācijas, un viņš ir sagatavojis festivālam kādu īpašu pārsteigumu,” informē festivāla rīkotāji.

Lielajā šķūnī, kur jau ierasti ir “Suņa skatuve”, būs vērojama plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, kas naktīs pārtaps par elektroniskās deju mūzikas skatuvi - dīdžeju parādi. Savukārt filmu programmas skatuves telpā “Kino zālīte” sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu “2Annas” būs skatāms atlasīts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā atradīsies Radio NABA skatuve un tiešraides studija ar mūziku, sarunām un intervijām 36 stundu garumā. Gaidāma arī par tradīciju kļuvusī Radio NABA raidījuma “Ej Apskrieties” kūrētā pankroka skatuve un nenogurdināmā “chill-out” skatuve “Pūces miga”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.