Liepājas pludmales festivālā uzstāsies ukraiņu folk-elektro sensācija “Go_A”

© Publicitātes foto

Dubultpilsonības piešķiršana ukraiņu bēgļiem Latvijā nozīmētu, ka esam pārliecināti par Ukrainas zaudējumu Krievijas izraisītajā karā, pauda "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Pēc skaita desmitais festivāls “Summer Sound” Liepājā norisināsies jūlija izskaņā - 29. un 30. jūlijā. “Mēs vēlamies, lai festivāla apmeklētāji mūsu uzstāšanās laikā sajūt mūsu mīlestību, spēku, dedzīgumu un unikālo Ukrainas kultūru. Cilvēkiem Latvijā vēlam mieru, saticību un drošību,” tā grupas “Go_A” vokāliste Katerina Pavlenko.

“Go_A” interpretē Ukrainas folkloru, ietērpjot to elektroniskās mūzikas skaņās. Tās nosaukums radies no vārda “go” - kustība, savukārt “a” - sengrieķu “alpha”, kas simbolizē atgriešanos pie kultūras saknēm. Grupas stāsts aizsākās 2012. gadā, kad skaņu producents Tarass Ševčenko iepazinās ar etno dziedātāju Katerinu. Pēc vairāku dziesmu ierakstīšanas viņi saprata, ka ukraiņu folklora un elektroniskā mūzika lieliski sader, savienojot to enerģiju un emocijas īstā skaņu virpulī. Grupa plašāku atpazīstamību ieguva ar hitu “SHUM”, izpildot to Eirovīzijas dziesmu konkursā 2021. gadā. Neskatoties uz to, ka šī dziesma tika izpildīta ukraiņu valodā, tā kļuva par pasaules mēroga hitu, iekļūstot daudzu Eiropas mūzikas topu augšgalos. “SHUM” ir arī pirmā ukraiņu dziesma, kura iekļuvusi “Billboard” Top 200.

Jāatgādina, ka Liepājas festivālā jau izziņota tādu Latvijas mākslinieku kā “Musiqq”, Gacho, “Jumprava”, “Dagamba”, “Astro’n’out”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, Ralfs Eilands, “Singapūras Satīns”, “Kreisais Krasts” un daudzu citu piedalīšanās. Drīzumā šis saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām.

Izklaide

Ja iedomājamies joprojām elpojošos un pie labas veselības esošos mūzikas festivālus ar stāžu, kas nāk prātā pirmie? “Positivus”, “Summer Sound” jeb tā priekštecis “Beach Party” un – arī “Laba daba”. Pēdējie no uzskaitītajiem jau pavisam drīz – festivāls noritēs 12.–14. jūlijā.

Svarīgākais