Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rutulis vienojas jautrā sadarbībā ar diksilenda orķestri

© Publicitātes foto

Jaunā sadarbībā savienojušies dziedātājs Normunds Rutulis un diksilenda orķestris “Sapņu komanda”, publiskojot Māra Ozola un Anitas Rezevskas dziesmu “Klau, kafiju!”, kuras viena kadra videoklipā iesaistījušies dejas entuziasti un pat Rīgas Motormuzeja eksponāts.

“Impulsu dziesmas tapšanai deva tās autors, mans draugs Māris Ozols. No telefonā iedungotas melodijas gala rezultātā ir sanācis vesels lieldarbs. Ierakstam izvēlējāmies labāko Latvijas diksilenda orķestri “Sapņu komanda”, kas savu nosaukumu guva tāda paša nosaukuma filmas skaņu celiņa ieskaņošanas,” stāsta Normunds Rutulis. “Pēc koncertiem, kas bija veltīti Latvijas džeza pirmsākumiem, mūsu sadarbība izauga kopprojektā, dziesmas ieskaņošanā un video uzfilmēšanā. Tam savukārt piesaistījām jau pārbaudītus spēkus - režisoru Jāni Romanovski un horeogrāfu Juri Goguli. Rezultātā ir izdevies viss, uz ko gājām - lielisks ieraksts un vienā kadrā uzfilmēts video. Tajā piedalās arī Jura Goguļa komandas dejotāji un vienā epizodē pat Rīgas Motormuzeja smalkais “Citroen”.”

Videoklips filmēts Miera ielā esošās kafijas grauzdētavas “Rocketbean Roastery” telpās, pie kuras namdurvīm kādā kadrā tiek “pieparkots” arī jau minētais “Citroen”.

Idejas autors Jānis Romanovskis: “Mēs vienmēr visas filmēšanas padarām mazliet grūtākas nekā vajadzētu - arī šoreiz, kad izlēmām filmēt visu klipu vienā kadrā. Taču tā process ir daudz jautrāks: atliek vienai lietai nenotikt precīzi, un kāds var uzskriet otram virsū vai, piemēram, sasist mūzikas instrumentu. Taču klausoties šo Normunda dziesmu, nāk prātā tikai dauzīšanās, skaitot dienas līdz vasarai.”

“Pirmo reizi klausoties dziesmu sajutu, ka te ir jābūt kustībai un dejai. Ļoti priecīga dziesma priecīgākajām gada dienām. Galvenais mērķis, ko vēlējāmies sasniegt ar video, ir smaids skatītāju sejās. Un, lai tas raisītos ne tikai no dziesmas, bet dubultā vēl arī no video materiāla!” piebalso horeogrāfs Juris Gogulis.