Reperis rolands če izdod “Odu tusam” un tam atbilstošu videoklipu

© Publicitātes foto

Pašmāju reperis (un acīmredzot lielo burtu latviešu valodā nīdējs) rolands če izdevis dziesmu “oda tusam”, kas ir pirmais singls no jau 29. aprīlī gaidāmā albuma “visurgājējs”.

“Ja dzīve ir ķermenis, tad “tuss” viennozīmīgi tam ir kā kāja, roka vai kāda cita ķermeņa daļa. Bez tā normāli funkcionējošam organismam neiztikt, tāpēc veltīju tam tādu kā slavas dziesmiņu. Ilgi neesmu izdevis mūziku, tāpēc kā albuma pirmo singlu izvēlējos tieši ar šādu tematiku - baigi ilgi sēdēts mājās, jāiznāk beidzot “ietusēt”!” par singlu stāsta rolands če. “Videoklipā principā atainots ceļš uz “tusu”. Cauri tuksnešiem, ūdeņiem, mežiem un kosmosiem - vienalga kā, bet līdz “tusam” ir jātiek. Video tapa ideālā atmosfērā ar ideāliem cilvēkiem un esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka tas ir jūtams klipā.”

Lai gan skaidrojumi par singlu un tā klipu varbūt arī izklausās stulbi, patiesībā tie ir domāts ironiski, un šo pieeju var just arī stilīgajā videoklipā.

Ja par rolandu če, tad viņš ir šā brīža cerīgākais latvju hiphopa mākslinieks, kura vārds plašākai publikai kļuva zināms pēc singla “Tort” panākumiem, bet vēl vairāk to stiprināja dziesma “Riņķa deja (Krievu rulete)”, kas bija arī viņa pirmā sadarbība ar mūzikas izdevniecību “Universal Music”. rolands če ir reperis, dziesmu autors un producents no Talsiem, kurš ar mūziku nodarbojas jau vairāk kā desmit gadus, profesionālāk tai pievēršoties 2016. gadā. Mūzikā darbojas gan kā solo mākslinieks, gan ņem dalību vairākos kopprojektos, no kuriem panākumiem bagātākais ir duets kopā ar kolēģi, reperi xantikvariāts - abu pēdējais kopalbums “Siera plate 2” ir guvis lielu atsaucību klausītāju vidū, kā arī tika nominēts Latvijas mūzikas balvai “Zelta mikrofons 2019”. Pērn rolands če teicami atzīmējās arī iesildot repera anša lielkoncertu Mežaparka Zaļajā teātrī.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.