RECENZIJA: Anitta “Versions Of Me”

© Publicitātes foto

Ietekmīgā koncerna “Warner Records” paspārnē nonākusī dziedātāja ar skatuves vārdu Anitta (īstajā vārdā viņa dēvējama par Larisu de Macedo Mačado) tiek pieteikta kā “globāli populārā brazīliešu superzvaigzne”.

Iespējams, ka tas pateicoties sociālajiem tīkliem, jo jau pirms pieciem gadiem “Billboard” dziedātāju ierindoja pasaulē ietekmīgāko mūziķu virtuālajā vidē Top 15 (nenovērtējiet par zemu latino tirgus ietekmi!), un šajā rādītājā viņa apsteidza pat Lady Gaga, Šakiru un Riannu. Taču, ja muzikāli, tad 29 gadus vecās brazīlietes kontā ir jau pieci studijas albumi, no kuriem pirmie gan bija Brazīlijas Top 3, bet relatīvi “globāli populārs” kļuva tikai iepriekšējais albums “Kisses” (2019), kas parādījās Amerikas “latin pop” ceturtajā vietā, tomēr par milzīgu sensāciju nav dēvējams arī tas.

Citādi ir ar jauno albumu, viens no kura singliem “Envolver” sabija “Spotify Global” Nr.1, un līdz ar to Anitta kļuva par pirmo brazīliešu mūziķi, kurai ir izdevies ieņemt pirmo pozīciju minētajā vērtējumā. Turklāt singls ir arī “Billboard Hot 100” visaugstāk uzkāpušais brazīliešu soloizpildītāja skaņdarbs šajā gadsimtā. Vēl jāpiebilst, ko minētā dziesma ir diezgan populāra vietnē “TikTok”, kur tai jau šobrīd ir radīti vairāk kā 2 miljoni video. Un vēl - “Versions Of Me” (oriģinālā tā nosaukums bija paredzēts “Girl From Rio”) ir pirmais Anitta albums, kas mērķtiecīgi tika gatavots starptautiskajam tirgum, tāpēc tajā ir dziesmas gan angliski, gan spāniski, gan portugāliski. Ierakstos piedalījusies arī virkne pazīstamu mūziķu, tostarp Ty Doll $ign, Khalid, Saweetie, Cardi B u.c. Producents - komentārus neprasošais Raiens Teders.

PAR. Pie šāda promotēšanas un producēšanas lieldarba nav brīnums, ka albums sanācis kvalitatīvs un profesionāli nostrādāts, ko atzīmējuši arī Rietumu mūzikas kritiķi - “NME” un “Rolling Stone” ailēs tas izpelnījies četras zvaigznes. Anitta ļoti brīvi “dzīvojas” visās trīs minētajās valodās un jūtams, ka viņa labi zina, ko vēlas sasniegt. Kritiķi atzinīgi izsakās par daudzpusību un hameleoniskajām spējām pierādīt sevi dažādos žanros, no kuriem dominē “dance” un “latin pop”. Bez jau minētās “Envolver” ausīs momentā iekrīt elegantā “dance pop” vērtība “Boys Don’t Cry”, vēl izcelt varētu “I’d Rather Have Sex” un “Versions Of Me”, savukārt “Spotify” auditorija balso par “Me Gusta” (kopdarbs ar Cardi B un Myke Towers). Albums nenogurstošiem deju grīdu iekarotājiem.

PRET. Lai kādas nu slavas dziesmas brazīlietei nedziedātu Rietumu mūzikas kritiķi un šovindustrijas “haizivis”, ierindas klausītāji nekādas īpašās pērles te neatradīs.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.