Nākamgad Positivus festivālā uzstāsies "Ok Go"

© Publicitātes foto

Pirmās zināmās grupas, kuras nākamgad viesosies Positivus Festivālā, ir OK GO (Amerika), CHAPEL CLUB(Lielbritānija), THE KISSAWAY TRAIL (Dānija), ALINA ORLOVA (Lietuva), ALCOHOLIC FAITH MISSION (Dānija) un DZELZS VILKS (LATVIJA), nra.lv informēja POSITIVUS MUSIC pārstāvis Ģirts Majors.

OK GO slavu ieguvuši YouTube ar saviem pašdarinātajiem video klipiem.

Grupas smieklīgais video “Here It Goes Again”, kurā grupas dalībnieki dejo uz trenažieriem, ieguva YouTube Balvu kā radošākais 2006. gadā un Grammy balvu kategorijā “Labākais mūzikas video” 2007. gadā. Grupas pēdējais albums “Of the Blue Colour of the Sky” ir šo Čikāgas puišu labākais veikums, ko spēlē daudzas radiostacijas.

Grupas pozitīvā mūzika un trakās dzīvās uzstāšanās balansē starp meinstrīmu un alternatīvo, starp šiko un nobružāto. Neņemiet viņus pārāk nopietni, neņemiet vērā mūzikā skaidri saklausāmās ietekmes un tas, kas paliks – radošs, ja ne unikāls skanējums, tad ekstravagance, krāsainība un dzīvīgums gan.

THE KISSAWAY TRAIL (Dānija)

Angļu indie mūzikas avīze NME raksta, ka viņi ir apbrīnojami. The Kissaway Trail apvieno savā mūzikā Sonic Youth, Grandaddy, Daniel Johnston, Pixies un The Beach Boys. Pēc tūrēm Eiropā un Amerikā (ar Editors un the Temper Trap) šī dāņu grupa savas emocijas, kas dara viņu uzstāšanās tik brīnišķīgas, samēro ar jaunatrasto pārliecību un dzīvīgumu. Mūzika skan tik ļoti ierasti modernajam indie rokam, bet dziesmas ir kaislīgas un pat gavilējoši himniskas. Kaut varbūt grupa neizpelnīsies balvas par oriģinalitāti, viņu mūzikā tomēr ir kaut kas netverami brīnumains. Koncertos viss tiek būvēts himniskā kāpinājumā un viņu dzīvais skanējums salīdzināms ar Arcade Fire, Mew, Snow Patrol, Sigor Ros, Long-view, Modest Mouse un Polyphonic Spree.

www.myspace.com/thekissawaytrail

ALINA ORLOVA (Lietuva),

Lietuvas karstākais mūzikas produkts Alina Orlova ir jauna dziesmu autore, izpildītāja, gleznotāja un fotogrāfe. Viņas mūzika – nelielas, jutekliskas, klusinātas balādes un poētiski dziesmu teksti. Unikālā balss koncertos iedzīvina ar drīzāk tumšu, tikai Baltijai raksturīgu folk popu. Meiteni ir pamanījis arī Travis līderis Francis Healy, kas vienu no Orlovas dziesmām iekļāvis viņa izdotā dziesmu izlasē. Viņa aktīvi koncertē gan Krievijā, gan Eiropā, īpaši Francijā.

ALCOHOLIC FAITH MISSION (Dānija)

Kopenhāgenas (vai pašreiz – Bruklinas) grupējums Alcoholic Faith Mission apvieno dažādas un atšķirīgas muzikālās tekstūras. Grupu, kuru 2006. gadā dibināja 2 dāņu puiši Thorben Seiero Jenson un Sune Solund, tagad izaugusi līdz 5 cilvēku sastāvam un nu var spēlēt gan klusinātu, akustisku folku, gan skaļas, Arcade Fire līdzīgas “koru” dziesmas, gan elektronisku mūziku un bieži tas viss tiek apvienots vienā dziesmā. Klasificēt viņu mūziku kādā vienā žanrā būtu pagrūti, bet tieši dažādie elementi padara viņu mūziku tik interesantu. Solistes Kristine Permild interesantais vokāls piedod vēl vienu īpatnību grupas skanējumam. Katrā koncertā grupa tiecas līdz pilnīgam brīnumam, visu savu enerģiju un emocijas ieliekot mūzikā.

Positivus Festivāls nākamgad piekto reizi notiks Salacgrīva, 15.un16.jūlijā. 2 dienu biļete uz festivālu šobrīd maksā Ls 29 un nopērkama “Biļešu Serviss” kasēs un internetā. Pēc festivālā galveno mākslinieku paziņošanas biļešu cena kļūs augstāka.

Svarīgākais