Maijā Rīgā uzstāsies Kanādas eksperimentālā roka trio „Big/Brave”

© Publicitātes foto

Nākamais mēnesis Rīgā sola teju vai neskaitāmus interesantus koncertus. Viens no tādiem būs 6. maijā mākslas centrā “Noass”, kur pirmo reizi Latvijā viesosies pasaulē iecienītais eksperimentālās mūzikas trio “Big/Brave” no Kanādas.

Par grupas “Big/Brave” pirmsākumiem tiek uzskatīts 2012. gads, kad Robina Votija un Metjū Bols savācās kopā vienkārši uzspēlēt un arī paeksperimentēt ar instrumentiem minimālistiski ambienta folka žanros ieturētā stilistiskā. Kad abiem pievienojās sens draugs, bundzinieks Luī Būregārds, duets kļuva par pilnvērtīgu grupu, un arī skanējums mainījās smagnējākas un trokšņainākas mūzikas virzienā.

Pašlaik kanādiešu grupas kontā jau ir virkne studijas albumu - “Feral Verdure” (2014), “Au De La” (2016), “Ardor” (2017), “A Gaze Among Them” (2019) un “VITAL” (2021), kas saņēmuši atzinīgas atsauksmes no eksperimentālās mūzikas cienītājiem un arī kritiķiem. “Mūzikas apskatnieki “Big/Brave” skanējumu nereti pietuvina dažādiem metālmūzikas žanriem, “noise” rokam, apokaliptiskam postrokam vai dod tam lakonisku apzīmējumu - eksperimentālais roks,” tā šo grupu piesaka koncerta organizatori.

Kompānijā ar “Big/Brave” garākai Eiropas tūrei pievienosies arī zviedru mūziķe ar skatuves vārdu Fågelle. Viņa pārstāv zviedru eksperimentālās mūzikas “underground” un savā mūzikā, izmantojot pedāļus, sintezatorus un savu balsi, ļoti savdabīgi balansē mūzikas izpausmēs starp vienkāršu skaņu radītu troksni un popmūziku.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.