Ar 360 grādu videoklipu grupa “Sigma” piesaka albumu un koncertus

© Publicitātes foto

Ar dziesmu “Ir vēsas” un tās videoklipu grupa “Sigma” pieteikusi sava trešā studijas albuma “Ostinācijas” klajā nākšanu, pie viena atverot biļešu tirdzniecību uz albuma atklāšanas koncertiem 25., 26. un 27. maijā, kuri norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijā, “Punctum” festivāla ietvaros.

Dziesma “Ir vēsas” tapusi sadarbībā ar mūziķi Sniedzi Prauliņu, kuras ēteriskā balss klausītājiem pazīstama no dziesmām, kas radītas gan solo albumam “Inkrustācijas” (2017), gan Edgara Šubrovska grupai “Juuk”. Līdzīgi kā iepriekš, arī jaunākajā ierakstā grupa “Sigma” piešķīrusi lielu nozīmi dziesmas tekstam, šoreiz izmantojot Martas Kromas mīlestības dzejoli, kas stāsta par divu mīlētāju kaislīgu skūpstīšanos lietainā pilsētā, kas atmodusies pavasarim.

Jaunā režisore Alise Urtāne dziesmai radījusi interesantu un specifisku 360 grādu videoklipu, kura tapšanā piedalījušies aktieri Marija Linarte un Romāns Bargais. Lai tajā gūtu pilnvērtīgu ieskatu, šo klipu vēlams skatīties ar virtuālās realitātes bildēm vai ar mobilo ierīci, pārvietojot to diametrāli ap sevi un tādējādi apskatot visu virtuālo telpu.

Līdz ar jaunā singla iznākšanu, grupa “Sigma” uzsākusi biļešu tirdzniecību uz albuma atklāšanas koncertiem 25., 26. un 27. maijā, kas norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajā korpusā. Katrs vakars būs saturiski atšķirīgs: 25. maijā pirms “Sigmas” uzstāšanās iecerēts Sniedzes Prauliņas ievadkoncerts, 26. maijā ar elektroniskās mūzikas programmu uzstāsies Platons Buravickis, bet 27. maijā nelielu ieskatu savā debijas hiphopa albumā piedāvās Latvijas Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis.

“”Sigmas” jaunais albums tapa četrus gadus, soli pa solim atsedzot mūsu pieaugšanas sajūtas, kurā netrūkst trauksmes, vilšanās un sāpju, bet arī mīlestības, juteklisma un jaunu ceļu meklējumu. Šīs sajūtas mums ir tik svarīgas arī šobrīd - laikā, kad pieredzam bailes, apjukumu un neziņu par savu nākotni,” tā “Sigmas” mūziķis Jānis Ozoliņš

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.