Reperis Fiņķis un “Pragaii” izdod stilīgu videoklipu

© Filips Smits

Hiphopa mākslinieks Fiņķis un eksperimentālās mūzikas duets “Pragaii” izdevuši singlu “Tāds slinkums”, kas stiprināts ar diezgan interesantu videoklipu – izskatās, ka tas filmēts vienā rāvienā un ar pavisam minimāliem izteiksmes līdzekļiem, tomēr to ir aizraujoši skatīties.

Dziesmas “Tāds slinkums” mūzikas autori, elektroniskās mūzikas pārstāvis Kashuks (Kaspars Kubeckis) un producents Aleksis Luriņš jeb grupa “Pragaii” par radošo procesu izsakās lakoniski: “Tāds slinkums kaut ko domāt. Varbūt citu dienu.” Video radīts kopā ar režisori Elīzu Jordani un operatoru Tomu Šķēli. “Desmit stundas pirms dziesmas iznākšanas piekrāmējām pilnu busu un aizbraucām uz Ogri. Tieši tik vienkārši,” klipa tapšanas procesu raksturo Fiņķis.

“Strādājot pie albuma ar Aleksi un Kasparu bijām nonākuši pie vairākiem “gulēšanas” periodiem, kas mūsu radošo procesu iesaldēja uz kādu konkrētu laika posmu. “Tāds Slinkums” reflektē uz mūsu attieksmi pret šo materiālu atsevišķos albuma rakstīšanas posmos,” stāsta Fiņķis. Albums ar nosaukumu “Tāds slinkums” gaidāms jau 27. aprīlī. Tajā būs iekļautas arī publikai labi zināmās dziesmas “Maza Rīga” un “Kā pavadīt jaunību”, kā arī vairāki vēl nedzirdēti skaņdarbi.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.