Kristīne Pāže laiž klajā jaunu un spēcīgu dziesmu

© Publicitātes foto

Nostalģiskā popa – tā mūziķi definējuši sevi paši - grupa “Kautkaili” klausītāju vērtējumam nodevusi jaunu dziesmu “Kurš pirmais?”. Singla autore ir grupas vokāliste Kristīne Pāže.

Dziesma “Kurš pirmais?” stāsta par konfliktu starp diviem cilvēkiem, vienlaikus uzdodot jautājumu - kurš pirmais piekāpsies un pārkāps pāri savam ego, lai šo absurdo situāciju atrisinātu. Singla autore Kristīne Pāže stāsta, ka sākotnēji dziesma radīta akustiska folka skanējumam, bet vēlāk jau ieguvusi pavisam jaunu krāsu, pievienojot jaunradītas stīgu partijas un elektroniskus skaņu elementus. Dziesma ierakstīta “Kautkaili” lauku mājas studijā Stukmaņos, ierakstam pieaicinot arī Rinaldu Maksimovu (bungas) un Valteru Pūci (čells).

Jāatgādina, ka grupa “Kautkaili” ir Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Kaspars Vizulis. Tās pamatā ir eksperimenti ar nostalģiju mūzikā, sakausējot latviešu 90. gadu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku. Jau izdotās dziesmas ir iekarojušas Latvijas radiostaciju viļņus, bet dziesmas “Kaut kaili” video saņēmis “Zelta mikrofonu” kā labākais savā kategorijā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.