“Riga Jazz Stage” uzvar britu dziedātāja, mūsu Paula Saija – trešā

© Publicitātes foto

Kinoteātrī “Splendid Palace” noslēdzies starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage 2022”, kurā itin atzīstamus sasniegumus parādīja arī mūsējie.

Labākās džeza vokālistes balvu ieguvu Luīze Balkvila no Lielbritānijas, kura līdz ar to tika pie uzaicinājumiem uzstāties festivālā “Rīgas Ritmi”, “Ronnie Scott’s Jazz Club” Londonā un “Nardis Jazz Club” Stambulā, 1200 eiro naudas prēmijas un “Shure” mikrofona no sponsora “Best Music/AT”. Otrā palika itāliete Valentīna Fina, kurai tika uzaicinājumi uzstāties festivālā “Rīgas Ritmi”, festivālā “Visioon” Tallinā un “Ronnie Scott’s Jazz Club” Londonā, kā arī 1000 eiro naudas balvas. Savukārt trešajā vietā ierindojās mūsu Paula Saija, kura tika pie uzaicinājumiem uzstāties festivālos “Rīgas Ritmi” un “Kaunas Jazz”, kā arī 700 eiro lielas prēmijas.

“Tas ir satriecoši!” jūmsoja Luīze Balkvila.

“Es to negaidīju, tas bija tik brīnišķīgs konkurss! Esmu ļoti pārsteigta arī par Latvijas džeza mūziķiem un biju pagodināta būt ar viņiem kopā uz vienas skatuves. Un esmu sajūsmā par uzaicinājumu piedalīties festivālā “Rīgas Ritmi”, nevaru sagaidīt, kad atkal šeit ieradīšos šovasar! Man ir tiešām lielisks kvartets, ar kuru uzstājos. Priecāšos viņus ņemt līdzi uz festivālu. Stāsts ir arī par jaunu mūziku. Mēs nupat izlaidām savu debijas albumu, kas saucas “First Class”. Izpildītāji ir Luīze Balkvila un “The Mailmen” - tā ir mana grupa. Tas būs lieliski!”

Paralēli notika džeza bundzinieku konkurss, kurā uzvarēja Domo Brančs no ASV, bet otrajā vietā ierindojās Latvijas pārstāvis Pauls Pokratnieks. Trešais - Janiks Balmans (Beļģija). Skatītāju balvas ieguvēja - Katrīna Kabiņecka no Latvijas.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.