Ar videoklipu debijas singlam sevi piesaka apvienība “Karstie Zaķi”

© Publicitātes foto

Ar videoklipu dziesmai “Karstie Zaķi” plašākas auditorijas apskatei sevi izlikusi apvienība “Karstie Zaķi”. Tajā apvienojušies dziedātājs, dziesmu autors un producents Armands Rutkovskis (Arutt), kā arī mūziķi un dzejnieki Varis Jātnieks un Kristers Tomass.

Neskatoties uz grupas “Karstie Zaķi” muļķīgo nosaukumu un arī dziesmas tādu pat tekstu, videoklips ir skatāms un arī pati dziesma “Karstie Zaķi” no muzikālā viedokļa ir klausāma - to novērtēs vismaz tie, kam patīk “Bermudu Divstūris”.

“”Karstie Zaķi” nav ikdienas radio dziesma, tas ir kas dzirkstošs, sākot ar ballīti mašīnā un beidzot ar bezrūpīgu dejošanu nakts klubā. Šī dziesma maina perspektīvu vārdu savienojumam “karstais zaķis”, jo tas var būt kā sieviete, tā arī vīrietis. Uzskatām, ka apzīmējumam “karstais zaķis” jākļūst par sinonīmu trakākajam ballētājam, deju grīdas spridzinātājam, neglābjamam romantiķim, starmešu magnētam, kā arī pieklājīgi neķītram mīlniekam. Šobrīd mēs dzīvojam ar pārliecību, ka jaunību sevī saglabāsim tik ilgi, cik ilgi spēsim tai noticēt. Aicinām tās valdzinājumam noticēt arī klausītājiem, ļaujoties piedzīvojumiem, kaislei, priekam un, protams, kādai atmiņā paliekošai ballītei,” tā radīto kompozīciju raksturo “zaķi”.

Apvienība impulsīvas domas iespaidā radusies 2021. gada novembrī, kad trīs seni draugi, mēģinot savus piedzīvojumus sarindot klauzulu pilnās rīmēs, radīja pirmo dziesmu. “Lai arī kopīgu muzicēšanu aizsākām bez kādiem konkrētiem plāniem, jau sākumā sapratām, ka domājam līdzīgi, jo radošais process bija diezgan plūstošs, pirmo dziesmu arī pabeidzu salīdzinoši īsā laika periodā. Kopīgi nonācām pie lēmuma, ka šīs nepiespiestās sanākšanas vakaros vajadzētu ievirzīt nopietnākā gultnē,” tā Armands Rutkovskis.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.