RECENZIJA: Konvent “Call Down The Sun”  

© Publicitātes foto

Izmantojot dienesta stāvokli, gribētos pieteikt “blackened death doom metal” grupu “Konvent” no Dānijas, kura apskatnieka ausīs iekrita pirms pāris gadiem ar tās debijas albuma “Puritan Masochism” tituldziesmu – graujošu supergabalu, kas, cik novērots, ieņēmis paliekošu vietu daudzu smagās mūzikas cienītāju visbiežāk atskaņoto dziesmu sarakstos arī Latvijā.

“Konvent” ir četras muzikāli niknas dāmas: Rikke Emilie List (vokāls), Sara Helena Norregaard (ģitāra), Heidi Withington Brink (bass) un Julie Simonsen (bungas). Grupa izveidota 2015. gadā Kopenhāgenā un jau pēc pāris gadiem pievērsa ietekmīgās ierakstu kompānijas “Napalm Records” uzmanību, savukārt pēc sensacionālā debijas albuma iznākšanas pēc “Konvent” jau ir gana liels pieprasījums.

Tas nepārsteidz - Rikes Emīlijas Listas brutālais “grouls” ir tik varens un iespaidīgs, ka lielākā daļa vīriešu kārtas “rūcēju” var iet atpūsties, un arī pārējās metāllēdijas savu lietu pieprot.

Aprīļa sākumā dānietes dosies apjomīgā Eiropas tūrē, kuras ietvaros būs redzamas un dzirdamas arī ļoti tuvu Baltijas valstīm, diemžēl - ne šeit.

PAR. Nedaudz pārspīlējot apskatnieka trīs soļi, iepazīstoties ar šo albumu, bija sekojoši: 1/ o, ievadošā dziesma “Into The Distance” ir superīga!; 2/ hmm, arī nākamais gabals “Sand Is King” ir teicams…; 3/ ejam uz “Randomu” prasīt, vai viņiem šis “Konvent” darbs pieejams arī fiziskā CD formātā. Lēnas, drūmas, smagas un fatālas, teju vēnas griezt prasošas kompozīcijas ar Rikes “groulu” pāri visam. Šīs albuma Top 3 noslēdzošā dziesma (pirmās divas rezervētas jau minētajiem gabaliem) - “Never Rest”, taču šajā sarakstā varētu būt gandrīz jebkurš no albumā iekļautajiem deviņiem skaņdarbiem.

PRET. Noklausoties “Call Down The Sun” pirmoreiz, pieķer sevi uzdodam jautājumu - vai gribētos šo albumu klausīties arī otro, trešo un n-to reizi, ja nebūtu dzirdēts un redzēts ekselentais “Puritan Masochism”, un, kas pats galvenais, ja “Konvent” būtu nevis četras dāmas, bet četri parasti veči? Laikam jau nē. Pie albuma vairākkārtīgas pārbaudes šis jautājums, protams, atkrīt, taču citi klausītāji līdz vairākām reizēm varētu arī netikt.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.