Artis Dvarionas pēc 12 gadu pārtraukuma atgriežas uz skatuves

© Publicitātes foto

Ar protesta dziesmu “Tukšpauris” pēc 12 gadu pārtraukuma mūzikas apritē atgriežas kādreizējās grupas “R.A.P.” vokālists Artis Dvarionas, kura jaunais skatuves vārds būs viņa vizuālajam tēlam visnotaļ atbilstošā Lapsene.

“Ar savu jauno mūzikas projektu sākotnēji biju plānojis klausītājus iepazīstināt šī gada beigās, taču, sākoties Krievijas agresijai Ukrainā, es vairs nedrīkstēju vilcināties,” stāsta Artis Dvarionas. Jāatgādina, ka savulaik viņš kļuva pazīstams ar darbošanos rokgrupas “Rāpuļi ar putniem”, vēlāk - “R.A.P.” sastāvā, bet pēc tam kopā ar bijušo “Double Faced Eels” ģitāristu Reini Briģi īslaicīgi atzīmējās projektā “Tā Tā Tā”. Nu jau daudzus gadus Artis ir viens no vadošajiem cilvēkiem “Radio SWH” - gan kā raidījumu “Top 40” un “Braucamlaiks” stūrētājs, gan kā viens no atbildīgajiem par norisēm radiostacijas muzikālajā frontē vispār.

Lapsenes debijas dziesmu “Tukšpauris” Artis sarakstījis sadarbībā ar teksta autoru Igo, kuram stāšanās pretī agresīvajam austrumu kaimiņam nav sveša jau kopš Atmodas laikiem 80. gadu beigās, un kuru abu muzikālā sadarbība pirms padsmit gadiem rezultējās ar hitu “Dzīve bez apstājas”.

“Dziesma “Tukšpauris” var rezonēt dažādās nozīmēs, taču galvenokārt tas ir protesta vēstījums ar aicinājumu rīkoties un pielikt punktu totalitārisma režīmam aiz mūsu austrumu robežas,” tā Artis. Viņa jaunā dziesma ir krietni elektronizētāka nekā to bija ierasts dzirdēt “R.A.P.” laikos, varbūt mazliet vairāk uz “Tā Tā Tā” pusi, taču muzikāli gana nikna un, kas pats galvenais, ar Arta spēcīgo, specifisko vokālo rokrakstu.

Dziesmas tapšanā piedalījušies jau minētais Reinis Briģis kā studijas līdzproducents, Reinis Kārkliņš (audio pēcapstrāde) un Eduards Zagainovs-Veinbrants (videoversija).

Ar skatuves vārdu Lapsene Artis mūziku šī projekta ietvaros iecerējis komponēt, aranžēt un producēt pats, piesaistot dažādus teksta autorus. “Šis notikums man ir īpašs ar to, ka pirmoreiz sevi realizēšu soloprojekta ietvaros, pašam komponējot, aranžējot un producējot savu mūziku, piesaistot dažādus tekstu autorus. Jāmin, ka šis nav vienas dziesmas projekts un protesta dziesma “Tukšpauris” ir kā starta pieteikums plašākam un tālejošākam muzikālajam mērķim,” piebilst Artis.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.