“Duceles” bārdainis Veisbārdis izveidojis jaunu neofolka grupu

© Publicitātes foto

Neofolka mūzikas grupa ”Orman`s” nodevusi klausītāju vērtējumam savu debijas dziesmu “Kad es biju” no jaunās koncertprogrammas un topošā albuma “Viedais fonogrāfs”. Šīs apvienības galvgalī ir ansambļa “Ducele” līderis Arnis Veisbārdis.

Jau ansambļu “Ducele” un “Orman’s” nosaukumi ar atsaucēm uz zirgu pajūgu būšanām liecina, ka tiem varētu būt daudz kopīga, kas novērojams arī muzikāli. “Dziesmas grupas “Orman’s” koncertprogrammā dzirdēsiet mūsdienīgos aranžējumos ar viduslaiku un renesances intonācijām - popa, roka, džeza, deju mūzikas ritmikā. Pilnīga atbilstība pasaules mūzikas virzienam. Grupas aranžējumi, skanējums un izpildījuma maniere atšķiras no šī brīža Latvijas mūzikas tirgū piedāvātā. Koncertprogrammas “Viedais fonogrāfs” dziesmu teksti ir patapināti no latviešu tautas dainām ar grupas dalībnieka, dziesmu līdzautora un līdzproducenta Arņa Veisbārža oriģinālpapildinājumiem,” tiek pieteikta jaunā apvienība. ““Orman’s” uzstājoties izmanto akustiskos instrumentus - akordeonu, kokles, flautas, stabules, akustiskās ģitāras, perkusijas, u.c. Muzikālā un vizuālā stila pamatvērtības ir profesionalitāte, emocionalitāte, elegance un kvalitāte.”

Līdzās Arnim Veisbārdim jaunajā sastāvā muzicē vēl divi dalībnieki.

Einārs Jaunbrālis kā skaņu režisors savulaik sadarbojās ar grupu “Sīpoli”, bet, kad nesaskaņu dēļ pajuka grupa “Turaidas Roze”, tapa jauns projekts “Jumis”, kurā apvienojās “Turaidas Rozes” un “Sīpolu” mūziķi Eināra Jaunbrāļa vadībā. 90. gadu sākumā Jaunbrālis kopā ar Uģi Rozi devās peļņā uz Vāciju, līdz 90. gadu vidum samērā aktīvi darbojās kā skaņu režisors, taču pēc šī laika viņa vārds un veikums mūzikas dzīvē figurējis reti. Savukārt Lauma Matule specializējas dziedāšanā un kokles spēlē, taču dažādos sastāvos spēlē arī citus tradicionālos mūzikas instrumentus - stabuli, virstoņu flautu. Laumas dzīve ir saistīta ar pedagoģiju - pašlaik tiek veidota digitālā Kokles skola.

Pirmā grupas koncertprogramma “Viedais fonogrāfs” ir “emocionāls pieredzes, teleportēšanās stāsts iepriekšējo paaudžu un personīgo atmiņu labirintos - dvēseles miers, plaša spektra emocionālie pārdzīvojumi, brīvestības alkas, gods, mīlestība, pārticība mutuļojošajā sabiedrisko norišu okeānā. Mazliet filozofiski, bet optimistiski, ar gaišu nākotnes atskatu pagātnē,” savu programmu piesaka “ormaņi”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.