Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Augustā notiks jau trešais Valtera Pūces rīkotais festivāls “Laivā”

© Publicitātes foto

13. augustā Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā un Juglas ezera krastā trešoreiz notiks saturiski vērienīgs starpžanru mūzikas festivāls “Laivā”, ko daļa skatītāju apmeklēs uz sauszemes, bet daļa - sēžot laivās.

Festivālam starptautisku piesitienu šoreiz piedos humoristiskais klasiskās un populārās mūzikas duets no karaliskās Vīnes “Igudesman & Joo”, bet pārējie būs mūsējie - bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”, hiphopa mūziķis Ozols kopā ar Latvijas Radio bigbendu, ģitārists Mārcis Auziņš un grupas “Dagamba” mūziķu duets - čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis.

“Joprojām vislielāko uzsvaru liekam tieši uz vārdu “starpžanrs”,” norāda festivāla rīkotājs Valters Pūce. “Mūsdienu mūzikas pasaulē žanru pārklāšanās kļūst par arvien izplatītāku parādību un tās rezultātā rodas arvien jaunas, aizraujošas mākslinieciskās izpausmes. Tieši tām arī domāts festivāls “Laivā”, kura starpžanriskums tiek akcentēts arī norises veidā - klausītāji var izvēlēties, vai uz 360 grādu skatuves notiekošos koncertus klausīties ierastākā veidā, atrodoties uz sauszemes, vai eksotiskākā un romantiskākā - laivā uz ezera. Un vēl šī gada jaunums - VIP zona ar sēdvietām!”

Par ārzemniekiem. Neparastais duets “Igudesman & Joo” kļuvis par interneta hitu, jo tā ar muzikālu humoru pārpildītie koncertklipi vietnē “YouTube” kopumā skatīti jau vairāk nekā 50 miljonus reižu, kas novedis pie izpārdotiem koncertiem dažādās pasaules valstīs. Vijolnieka Alekseja Igudesmana un pianista Hjang-Ki Jo duets patiesībā radās jau tad, kad abi pirmoreiz satikās 12 gadu vecumā, mācoties skolā Anglijā. Abi iet katrs savu muzikālo ceļu, taču tieši neordinārais duets ir tas, kas spēj piepulcēt klausītāju zāles daudzviet pasaulē. Rīgas festivālā “Igudesman & Joo” priecēs ar aizraujošo programmu “You Just Have to Laugh”.