“Tallinn Music Week” atklās ukraiņu mūziķis Ivans Dorns

© Publicitātes foto

Starptautiskais jaunās mūzikas un pilsētas festivāls, mūzikas industrijas konference “Tallinn Music Week” (TMW) šogad norisināsies divās lokācijās - gan Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, gan pierobežas pilsētā Narvā.

Šogad “Tallinn Music Week” iesāksies no 4. līdz 6. maijam Tallinā, bet turpināsies 7. un 8. maijā Narvā. Plānots, ka festivālā piedalīsies 175 mākslinieki no 28 valstīm, tostarp piecas apvienības no Latvijas.

Mūzikas festivālu Tallinā 5. maijā atklās ukraiņu mākslinieka Ivana Dorna bezmaksas koncerts, kurā mūziķis sveiks no kara izbēgušos tautiešus. “24. februārī pasaule mainījās. Un tas skar mūs visus,” tā TMW dibinātāja un vadītāja Helēna Sildna.

“TMW notiek jau 14. reizi. Kopš 2018. gada mēs organizējam arī “Station Narva” - vietā, kas ir pie pašas austrumu robežas, Igaunijas pilsētā, no kuras sākas Eiropas Savienība. TMW notiks Tallinā un Narvā kā solidaritātes apliecinājums - lai katrs no mums Eiropā varētu justies vienlīdz droši, neatkarīgi no lokācijas. Šī būs vienojoša pieredze - mūzika un kultūra kļūs par apliecinājumu, kas vērsts uz sadarbību un solidaritāti. Mēs visi esam saistīti. Vienotība ir mūsu aizsardzība.”

“Tallinn Music Week” ir viens no ietekmīgākajiem mūzikas notikumiem Eiropā, kas iepazīstina ar Igaunijas, Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona talantiem un mūzikas industriju jau kopš 2009. gada.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.