Grupas “Alejas” un “Nesen” ierindotas Eiropas neatkarīgo mūzikas kompāniju asociācijas topā

© Publicitātes foto

Eiropas neatkarīgo mūzikas kompāniju asociācija “IMPALA” izziņojusi jaunāko topu “100 mākslinieki, ko apskatīt”, iekļaujot tajā arī divas grupas no Latvijas – “Alejas” un “Nesen”.

“IMPALA” piedāvā jaunu programmu, lai sadarbībā ar interneta vietni “YouTube” veicinātu dažādību Eiropas neatkarīgās mūzikas sektorā. “100 mākslinieki, ko apskatīt” izceļ dažādus neatkarīgos māksliniekus visā Eiropā, un katru pavasari tiks paziņots par arvien jauniem māksliniekiem, kuri tiks atspoguļoti šajā sarakstā. Organizācijas biedri var piedāvāt aizvien jaunus māksliniekus, pamatojoties uz dažādiem faktoriem, piemēram, daudzveidību un inovācijām, kā arī komerciāliem panākumiem. Šī jaunā programma aizstāj “IMPALA” ikgadējo Eiropas neatkarīgo albumu gada balvu, kas tika pasniegta desmit gadu garumā.

Eiropas neatkarīgo mūzikas kompāniju asociāciju 2000. gadā izveidoja ievērojami neatkarīgi mūzikas uzņēmumi un nacionālās tirdzniecības asociācijas kā bezpeļņas organizāciju, kas strādā ar maziem un vidējiem uzņēmumiem mūzikas industrijā, lai palīdzētu pārstāvēt Eiropas neatkarīgo ierakstu kompānijas un veicinātu neatkarīgās mūzikas attīstību. “IMPALA” biedrs ir arī ierakstu izdevniecība no Latvijas - “I Love You Records”.

Pirmajā sarakstā “100 mākslinieki, ko apskatīt” ir iekļauti mākslinieki no 30 valstīm, un tajā ir ierindoti vairāk nekā 30 mūzikas žanri, sākot no blūza līdz hiphopam, no džeza līdz deju mūzikai, no hiperpopa līdz alternatīvajam rokam. Sarakstā iekļautā grupa “Alejas” ir trīs draugu apvienība, kas savā skanējumā piedāvā plašu žanru sajaukumu, ko pati grupa raksturo kā “liriski elektronisko mūziku”. Savukārt “Nesen” ir grupa no Rīgas, kurā apvienojušies Aleksis Luriņš, Alise Joste, Jānis Burmeisters un Kārlis Josts. Grupas skanējumu raksturo pretstati un plaša dinamika - liriskas un melodiskas kompozīcijas, kas ietērptas skaļā un smagnējā veidolā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.