RECENZIJA: Charli XCX “Crash”

© Publicitātes foto

Apvienotās Karalistes topā pārliecinoši jau pāris nedēļas saimnieko 29 gadus vecās britu popzvaigznes Charli XCX ((īstajā vārdā Šarlote Emma Eitčisona) pēc skaita piektais studijas albums.

Šī provokatīvā dziedātāja uz pasaules mūzikas skatuves sevi pieteica jau ar debijas ripuli “True Romance” (2013), bet vēl skaļāk lika par sevi runāt pēc albuma “Sucker” (2014) klajā nākšanas. Pēc tam sekoja teju vai duplets - diski “Charli” (2019) un “How I’m Feeling Now” (2020) nāca klajā tikai ar astoņu mēnešu starpību, bet nu atkal klāt jauns ripulis. Iespējams, ka šādam čaklumam iemesls meklējams tajā apstāklī, ka “Crash” būs pēdējais dziedātājas studijas albums lielās izdevniecības “Atlantic” paspārnē - tā to paredz savulaik noslēgtais līgums, un turpmāk Čārlija pati varēs pieņemt biznesa lēmumus, kas attiecas uz viņas karjeru. “Vēlējos šo pēdējo albumu izdot tieši tā, kā tas pienākas lielajās kompānijās - ar globāliem hitiem, slavu un fanu apsēstību,” ironizē mūziķe.

33 minūtes ilgajā albumā iekļauts ducis dziesmu, kuru ierakstā viesmūziķu statusā piedalījušās arī Kerolaina Polačeka, Christine And The Queens, Rina Savajama u.c.

“Pateicoties manām fatālās sievietes un melnās maģijas spējām, man izdevās albumam piesaistīt fantastiskus radošus cilvēkus,” joko Čārlija. Stilistiski - lielākoties “dance pop”. Jāpiebilst, ka uzmanību piesaistīt saviem darbiem Charli XCX prot - te par to gādās jau CD vāciņš.

PAR. Apskatnieka uzmanību Charli XCX piesaistīja ar savu fantastiski enerģisko hitu “Break The Rules” un veiksmīgo uzstāšanos festivālā “Positivus ‘2013”, un arī jaunais albums tiek ieskaitīts izdevušos kategorijā. Kaut vai tikai dēļ trim dziesmām - superīgajām “Good Ones”, “Beg For You” un “Used To Know Me”. Vēl varētu atzīmēt arī sintīpopa stilā ieturēto “New Shapes” un radiostacijām draudzīgo “Baby”, un arī kopumā platei nav ne vainas, ko šoreiz novērtējuši pat prasīgie Rietumu mūzikas kritiķi - iepriekš Čārlija nebija diez ko mīlēta ne medijos, ne topos.

PRET. Pārāk daudz neko neizsakošu gabalu - Charli XCX varēja papūlēties arī labāk. Norakstīsim to uz vēlmi iespējami ātrāk tikt vaļā no ierobežojošā līguma nosacījumiem.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.