“Citi zēni” uzstājas Barselonā, plānos arī Londona, Telaviva, Amsterdama un Madride

© Publicitātes foto

Grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad” aizvadītajās brīvdienās uzstājusies Eirovīzijas dziesmu konkursa iesildīšanas pasākumā Barselonā. Jau pēc sešām nedēļām “zēni” pārstāvēs Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Pasākumā “Barcelona Eurovision Party” piedalījās 11 šī gada konkursa un seši iepriekšējo konkursu dalībnieki, ieskaitot arī odiozo 2014. gada uzvarētāju no Austrijas - Končitu Vurstu.

Šis bija pirmais no pieciem Eirovīzijas iesildošajiem pasākumiem - jau nākamajās brīvdienās līdzīgs pasākums norisināsies Londonā. Vēl trīs koncerti ar Eirovīzijas dalībnieku uzstāšanos paredzēti Telavivā, Amsterdamā un Madridē, un “Citi zēni” plāno uzstāties tajos visos.

Eirovīzijas iesildīšanas pasākumi jeb “pre-party” ik gadu norisinās lielākajās Eiropas pilsētās, iepazīstinot auditoriju ar konkursa dalībnieku dziesmām un palīdzot māksliniekiem iejusties starptautiskajā vidē. “Šis bija mūsu pirmais koncerts ārpus Latvijas robežām un jau uzreiz ar diezgan ievērojamu auditoriju. Pasākumu apmeklēja teju 1500 cilvēki, sajūtas bija fantastiskas - visi dziedāja līdzi un enerģija bija neatkārtojama! Tā mums ir laba iespēja izmēģināt uzstāšanos publikas priekšā, satikt ārzemju fanus un citus dalībniekus,” par koncertu Barselonā stāsta grupas solists Jānis Pētersons.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.