Rīgā koncertēs amerikāņu šūgeiza apvienība „Nothing”

© Publicitātes foto

9. aprīlī Rīgā, mākslas centrā „Noass”, plānots Filadelfijas šūgeiza (“shoegaze”) apvienības „Nothing” koncerts.

„Nothing” pirmsākumi meklējami hārdkora un pankroka mūzikas lauciņā. To 2010. gadā izveidoja Domeniks Palermo, kurš iepriekš bijis Filadelfijas hārdkora apvienību „Horror Show” un „XO Skeletons” dalībnieks. Lai arī gadu gaitā „Nothing” sevi pierādījuši kā prominentus šūgeiza un indīroka pārstāvjus, saites ar smago mūziku tai saglabājušās - grupas albumus joprojām izdod „Relapse Records”, bet „Nothing” ilggadējais basģitārists Ārons Hērds ir metālkora grupas „Jesus Piece” solists (tiesa, nesen viņa vietu grupā esot ieņēmusi basģitāriste Kristīna Mišele).

„Relapse Records” paspārnē izdoti visi četri „Nothing” studijas albumi, no kuriem pēdējais ir „The Great Dismal”, kas iznācis 2020. gadā. Pagājušā gada nogalē izdota dziesmu izlase „The Great Dismal B-sides”, kurā iekļautas arī trīs iepriekš nedzirdētas kompozīcijas. Tieši šos abus ierakstus „Nothing” prezentēs koncertā Rīgā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.